18 de febrero de 2020 18/2/20

Ontinyent anuncia la posada en marxa d’un nou punt d’Infopolicia al parc del Mestre Ferrero

Ontinyent anuncia la posada en marxa d’un nou punt d’Infopolicia al parc del Mestre Ferrero - (foto 1)

  L’aposta del Govern d’Ontinyent per acostar la policia als barris farà en breu un nou pas endavant, amb la posada en marxa d’un nou punt d’Infopolicia al parc del Mestre Ferrero, al barri de Sant Josep.

  La coordinadora de Territori i 1ª tinent d’Alcalde, Rebeca Torró; el coordinador de Govern Obert, Joan Sanchis; i la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, presentaven hui el projecte a l'Associació de Veïns, i posteriorment visitaven la construcció municipal en desús que serà objecte als propers mesos d’unes obres d’adequació que permetrà posar-la en marxa com a punt Infopolicia durant el primer semestre de l’any, un lloc on s’atendrà incidències i que servirà com a punt d’informació municipal i registre auxiliar d’entrada als veïns i veïnes del barri.

  Rebeca Torró explicava que la construcció, situada en la zona alta del parc, “dóna continuïtat a altres accions del Govern d’Ontinyent per acostar la Policia i els serveis als ciutadans. Així ho vam fer la legislatura passada amb el trasllat del reten de Policia Local des del polígon industrial a la Plaça Major, i ja en esta amb l’obertura en setembre passat d’un punt d’Infopolicia al barri de Sant Rafel i amb aquest nou espai al barri de Sant Josep, promeses electorals que anem a veure complides abans del primer any de legislatura”, apuntava.

  A la construcció es troben els antics lavabos que servien al parc i al bar-restaurant, que va construir de nous al propi establiment, el que va deixar estos en desús i permet poder destinar-los a altres usos. L’espai, de 37m2 de superfície construïda, constarà d’un despatx climatitzat i un lavabo, i la seua adequació inclourà tasques de demolició, habilitació d’espai interior i compartimentació, substitució de fusteries exteriors, reparació i sanejament d’elements de construcció exteriors i revestiments amb diferents materials. El termini d’execució previst és de dos mesos, i el cost de l’actuació serà de 27.900 euros a càrrec del pressupost municipal d’enguany.

  Torró manifestava que “un dels nostres objectius és facilitar la vida als veïns apropant-los l’administració. Fer-ho amb un servei tan primordial com la policia local i en un lloc tan transitat i emblemàtic com aquest és doblement satisfactori”, apuntava.

  “Infopolicia Sant Josep” funcionarà pràcticament com la prefectura de la policia de la Plaça Major: els veïns podran posar en coneixement de la policia les situacions que puguen afectar la convivència, seguretat o trànsit; informar-se sobre diferents aspectes municipals i a més a més servirà com a registre auxiliar d’entrada de l’ajuntament, evitant així desplaçaments de la gent del barri per presentar instàncies o sol·licituds.

  Subir