elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent actualitza el protocol contra la violència de gènere potenciant la coordinació en l’atenció a les víctimes

Ontinyent actualitza el protocol contra la violència de gènere potenciant la coordinació en l’atenció a les víctimes
  • Es concreten les funcions dels diferents recursos i serveis i s’estableixen noves estratègies

  • La regidora d’Igualtat destaca la necessitat d’actualitzar el protocol per millorar-lo i adaptar-lo a la nova normativa

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la revisió i actualització del Protocol Municipal d’Actuació contra la Violència de Gènere, per tal de potenciar una coordinació més efectiva que afavorisca l’atenció a les víctimes.

La regidora de l’àrea, Virtudes González, ha explicat que el primer protocol d'actuació integral en casos de violència de gènere de l'Ajuntament d’Ontinyent va començar a gestar-se en l’any 2004, “i ara casi deu anys desprès era necessària una actualització, recollint la nova normativa, els canvis en la realitat social i econòmica del nostre municipi i els recursos existents”.

La principal aposta, explicava González, és per potenciar la coordinació entre els departaments municipals i altres serveis i recursos que intervenen al procés d’atenció a la víctima: “Ara tenen millor definides les seues funcions els Serveis Socials, l’Oficina Infodona, o l’equip d’atenció a la família i a la infància, però també millorem la coordinació amb les forces i cossos de seguretat, els serveis sanitaris o el col·legi d’advocats. L’objectiu general és garantir a totes les víctimes el dret a la informació, l’assistència social integral, l’assistència jurídica i la protecció policial en els termes legalment establerts”, explicava.

La tècnica d’Infodona, Neus Rubio, explicava que “per tal d’afavorir esta coordinació s’han elaborat uns esquemes on queden ben definides les tasques dels diferents recursos assistencials, per tal de donar una millor i més ràpida resposta a les afectades”, assenyalava.

La revisió del Protocol també contempla la potenciació de l’eficàcia en l’assistència als menors que estan al càrrec de les dones afectades, i l’establiment d’estratègies de proximitat que contribueixin a eliminar la victimització secundaria.

Subir