1 de noviembre de 2020 1/11/20

Ontinyent acollirà una de les tres carreres del campionat autonòmic de trail

Ontinyent acollirà una de les tres carreres del campionat autonòmic de trail - (foto 1)

  Ontinyent acull per primera vegada una prova federada de trail: serà el pròxim 28 de febrer amb la “Clariano-Trail”, la segona de les tres carreres del campionat de lliga autònoma de la Federació de Muntanya de la Comunitat Valenciana, organitzada pel club d'Esports de Muntanya i Escalada Like Sport Ontinyent i l'Ajuntament de la ciutat.

  El regidor d'Esports, Oscar Borrell, destacava la importància que “Ontinyent conte per fi amb una prova federada com aquesta, on esportistes i públic puguen gaudir de les nostres serres”. Borrell tènia paraules d'agraïment “per al club Like Sport pel seu treball, per a la Federació per contemplar la nostra com una ciutat idònia per a aquesta prova, i per a voluntaris, Protecció Civil, Policia Local i la resta de la gent que va a col·laborar per ajudar-nos a seguir avançant com a ciutat esportiva amb noves proves com aquesta”.

  La presentació de la prova, oberta per a corredors amb llicència de la Federació amb cobertura per a carreres de muntanya, tènia lloc divendres passat en la seu de l'empresa tèxtil Lurbel, patrocinadora de la prova, i comptava amb la presència del president de la Federació de Muntanya de la Comunitat Valenciana, Paco Durá, qui aplaudia especialment la iniciativa d'incloure la modalitat Cadet i Júnior “per a iniciar als joves en aquest esport”.

  Des del club Like Sport, Jordi Sanruperto indicava que la prova compta amb dues modalitats, una per a les categories Cadet, Júnior i l'Absoluta, per a majors de 21 anys i en la qual s'integren les subcategories Promesa (des de 21 a 23 anys), Veterana (des de 40 a 49 anys) i Master (des de 50 anys).

  Sanruperto assegura que es tracta de “una prova molt exigent a causa del recorregut, amb moltes pujades i baixades i un terreny tècnicament complicat”.

  Els corredors cadets no han de pagar gens per la inscripció
  El recorregut es realitzarà per les muntanyes al voltant de la ciutat, transcorrent en part pel terme de Bocairent. “Passarà per paratges emblemàtics com el Pou Clar, Barranc dels Tarongers i Senda dels Enginyers, entre altres”, apunten des del club, que informa que el recorregut per a la categoria Absoluta és de 25,7 quilòmetres, 1.300 metres de desnivell positiu i un temps màxim de 5 hores; i en les categories Cadet i Júnior de 14,4 quilòmetres i 630 metres de desnivell, amb un temps màxim de 3 hores i mitja.

  La carrera s'iniciarà en el Poliesportiu Municipal a partir de les 9 hores per a la categoria Absoluta i una hora més tard per a la de Cadet i Júnior. Les inscripcions poden realitzar-se fins al dia 25 de febrer i el preu és de 15 i 10 euros per a les categories Absoluta i Júnior, respectivament. Els participació dels cadets és gratuïta.
  Els corredors disposaran durant el transcurs de la prova d’avituallament i aigua. Els tres primers classificats de cada categoria rebran un trofeu.

  Subir