elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent planta més de 1.000 arbres al casc urbà al periode 2011-2014

Ontinyent planta més de 1.000 arbres al casc urbà al periode 2011-2014

    L’Ajuntament d’Ontinyent porta plantats 975 arbres al casc urbà des de l’any 2011, als que s’afegiran 118 exemplars més per a arribar als 1093 a l’últim quatrieni. Cal destacar que d’aquestos exemplars, al voltant de 240 son reposicions d’altres arbres que han estat retirats en trobar-se en mal estat per actes vandàlics, malaltia o seguretat, mentre que la resta són exemplars nous repartits tant a noves zones verdes com altres consolidades.

    El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, ha destacat que “es tracta d’un treball que es realitza per fer d’Ontinyent una ciutat més habitable i agradable, ja que tenir unes zones verdes en bon estat contribueix a la qualitat de vida dels veïns. Amb tot, els efectes d’aquesta plantació intensiva s’apreciarà més segons pasen els anys, i vagen creixent i consolidar-se els arbres que hem plantat en esta legislatura”, explicava.

    Entre les actuacions més destacades es troben els 66 exemplars a les noves voreres del Pont de Sant Vicent; 60 a la urbanització Llombo-2 (entre els carrers Monges Carmelites, Rafael Juan Vidal i Jaume I el Conqueridor); 54 a l’enjardinament de la Plaça Ovidi Montllor; 46 a la vorera del Camí de les Boles; 51 a l’enjardinament de la segona fase de l’avinguda del Textil; 31 a les rotondes d’entrada i eixida del Pont de Sant Vicent; 26 al carrer Furs; 23 repartits a les noves àrees de gossos de la Fira, Sant Rafel i el Barranquet; 21 a l’enjardinament de la Plaça Sufragistes; 19 al carrer Enric Valor; 14 a Ferran Alzina o 13 a l’accés al Barranc de la Puríssima. A més a més, en breu es plantaran altres 37 exemplars a la Plaça de la Coronació (on s’han retirat 5 que es trobaven malalts); 33 a l’Avinguda Generalitat; 24 al Carrer Francisco Cerdà o 15 en Artal de Foces, entre altres actuacions.

    Cuesta explicava que “en tots els casos plantem els exemplars atenent a informes tècnics sobre l’adequació a la climatologia i l’espai on va a plantar-se, i dins les possibilitats, tractem que a més hi haja varietat. Una bona mostra va a ser l’actuació realitzada a l’espai obert de la Plaça Ovidi Montllor, on hem plantat des de til.lers a gingkos passant per nogueres, magnòlies o prunes entre molts d’altres. A hores d’ara no s’aprecia, però en uns anys en aquest espai anem a tenir un autèntic bosc urbà”, destacava el regidor.

    Capítol apart es mereix el passeig de Benarrai, on la regidoria de Sostenibilitat que coordina el regidor Fran Quesada ha plantat un total de 248 exemplars, entre els quals destaca la col.locació de 74 plataneres, “arbres de creixement ràpid i gran tamany que donaran ombra als usuaris en poc de temps”, explicava Quesada. La zona del nou estany de 300m2 adjunta a aquest passeig comptarà també amb una elevada concentració d’exemplars, de al voltant de 30.

    A més d’estos 1093 arbres plantats en total al casc urbà, el Departament de Medi Ambient també va realitzar en 2011 tasques de repoblació forestal a les serres del terme amb 911 unitats de les que les últimes dades de supervivència parlen d’un mantiment de al voltant de 450.

    Subir