elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent acabarà l’any havent reduït el deute en 6’8 milions des de 2011

Ontinyent acabarà l’any havent reduït el deute en 6’8 milions des de 2011
  • La ràtio deute/ingressos corrents cau del 80 al 53% i el deute per càpita de 550 a 367 euros

  • El regidor d’Hisenda analitza l’evolució del deute i contraposa la gestió responsable del Govern d’Ontinyent al “balafiament descontrolat” del PP

Ontinyent acabarà l’any 2014 havent reduït el deute bancari en 6’8 milions d’euros des de 2011, després d’haver amortitzant en cada any d’aquest període més diners. El regidor d’Hisenda, Josep Francés, analitzava aquest matí l’evolució del deute municipal al període 2011-2014, unes xifres a les quals explicava que “queda demostrat que fem una gestió responsable i de futur, i que som el contrari del balafiament descontrolat de les administracions governades pel PP”.

Les dades presentades per Francés mostren que al 2011 el deute bancari municipal era de 20’4 milions d’euros, amb una ràtio deute/ingressos corrents del 80’49%. En 2012 estes quantitats baixaven als 19 milions i 74’2%, en 2013 als 16’37 i 61’3%, i la previsió és de tancar 2014 amb un deute de 13’6 milions d’euros i una ràtio del 53’37% entre deute i ingressos corrents. El regidor es mostrava “orgullós” d’una gestió “que ha permès que en aquest periode el deute públic per càpita dels ontinyentins com a veïns de la localitat haja baixat de 550 a 367 euros. Ojalà el Govern Central i Autonòmic en mans del PP aplicaren les mateixes polítiques i treballaren per reduir els 34.000 euros que tots i totes devem com a ciutadans espanyols”, destacava.

Francés explicava que aquesta reducció del deute municipal es fa tot i haver hagut d’assumir diversos préstecs derivats de la gestió de l’anterior equip de govern, com ara el pagament de les cadires de l’Echegaray o les despeses impagades als proveïdors: “estos deutes els vam assumir de manera que quan acabe la legislatura estaran tots pagats, perquè pensem que sanejar la comptabilitat municipal és fonamental per afavorir l’economia de la ciutat als propers anys”, assenyalava. Així, al periode 2011-2014 s’ha assumit 2’8 milions de nou deute, que afegit al deute bancari que s’ha reduït, suposa que en estos anys l’Ajuntament haurà amortitzat fins a 9’6 milions d’euros, “i tot açò malgrat augmentar la partida social, sense pujar els impostos i tot i que els ingressos corrents a penes han experimentat variacions”, assenyalava.

Josep Francés incidia en ”com de diferents som nosaltres de les administracions governades pel PP. A València ara estem tots d’acord en com ens maltracta finançerament el Govern de Rajoy. Patronals, sindicats, oposició i ara també fins i tot el molt honorable Alberto Fabra ho admeten, però el PP valencià és corresponsable per haver balafiat els diners en carreres de cotxes, ciutats de la llum i terres mítiques, i ara ho paguen els ciutadans”.

Front açò, “i tot i que el marge en la gestió dels diners que tenim els ajuntaments és molt reduït”, l’Ajuntament està obtenint estos resultats i també assumint retallades com les que s’està fent als centres de discapacitats, però si seguim assumint més competències amb cada volta menys diners, els serveis municipals poden acabar veient-se afectats”, advertia.

El Regidor d’Hisenda concloïa destacant que “s’ha acabat el temps de les obres faraòniques i els grans esdeveniments pels que ha apostat el Partit Popular, és moment de fer les coses necessàries i administrar els diners públics amb trellat, com estem fent des del Govern d’Ontinyent”, concloia.

Subir