elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Tres xerrades i una exposició analitzaran a Ontinyent l’impacte de les multinacionals en el medi ambient

Tres xerrades i una exposició analitzaran a Ontinyent l’impacte de les multinacionals en el medi ambient
  • El Col·legi La Milagrosa acollirà una jornada de caràcter intercultural a la que assistiran els cònsols de Romania i Equador

  • L’Alcalde i el Regidor de Sostenibilitat destaquen la importància de reflexionar des de l’àmbit local sobre els problemes mediambientals globals

MÁS FOTOS
Tres xerrades i una exposició analitzaran a Ontinyent l’impacte de les multinacionals en el medi ambient - (foto 2)

Tres xerrades i una exposició analitzaran aquest dissabte 18 de gener a Ontinyent l’impacte de les multinacionals en el medi ambient, al marc d’una jornada de caràcter intercultural a la que assistiran els cònsols de Romania i Equador.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, que participaran de l’activitat, coincidien a destacar “la importància de fer una reflexió des de l’àmbit local sobre els problemes mediambientals globals, perquè ens afecten a tots i a totes”. L’Ajuntament d’Ontinyent col·labora amb el Col·legi La Milagrosa i el grup Salvem Rosia Montana amb una jornada que baix el lema de “Aquesta és la nostra casa”, pretén reivindicar un mon lliure de contaminació.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc al Saló d’Actes del Col·legi La Milagrosa, al Carrer Mirador nº1, dissabte a les 16:00 hores, comptant amb la presència del Cònsols de Romania i Equador a la Comunitat Valenciana, Radu Catalin Mardare i Gabriel Monge Fierro, per assistir a unes xerrades que abordaran problemes que afecten en primera instància als seus països, i extensivament a tot el mon.

En primer lloc es parlarà de la destrucció i contaminació de terrenys de comunitats amazòniques a Ecuador per part de l’empresa Texaco i la multinacional que la va comprar en 2001, Chevron. Acte seguit, es parlarà del problema dels residus urbans a Espanya, incidint en el cas de La Vall d’Albaida; i finalment s’exposarà el cas de l’empresa Gabriel Resources i la contaminació amb cianuro per explotar una mina d’or i plata als Càrpats i l’extracció de gasos naturals al Mar Negre. La jornada, que té una durada prevista de dues hores al seu conjunt, es tancarà amb la inauguració de l’exposició.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez agraïa “la sensibilitat del centre per haver volgut fer partícip a l’Ajuntament d’una acció com aquesta, que ens ajudarà a fer-nos reflexionar sobre com afecten els problemes mediambientals al planeta i sobre la necessitat d’unir-nos per fer front a qüestions que ens afecten a tots i totes”, assenyalava. Fran Quesada incidia en que tant als casos de l’Amazonia i els Càrpats com a la problemàtica dels residus a La Vall d’Albaida, a diferents nivells, es tracten problemes relacionats amb els beneficis d’empreses i decisions polítiques irresponsables, “problemes sobre els quals hem de reflexionar a tots els àmbits, seguint la màxima de pensa globalment i actua localment”.

La presentació de l’exposició comptava també amb la presencia de representants de l’AMPA del Col·legi La Milagrosa, l’empresa patrocinadora i el grup Salvem Rosia Montana, des d’on Cosmina María Preduchin, també mare de l’escola, destacava que promoure iniciatives com aquesta “és una obligació que tenim els pares i mares de cara a l’educació mediambiental dels nostres fills que no es pot limitar a accions concretes com mantenir el seu entorn més proper, perquè és obligació de tots cuidar i defensar el planeta davant els interessos econòmics que l’estan perjudicant”, manifestava.

Subir