elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Naix ANIMA Assoc. Càncer Ontinyent com a entitat multidisciplinar d’ajuda als afectats i al seu entorn

Naix ANIMA Assoc. Càncer Ontinyent com a entitat multidisciplinar d’ajuda als afectats i al seu entorn - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Naix ANIMA Assoc. Càncer Ontinyent com a entitat multidisciplinar d’ajuda als afectats i al seu entorn - (foto 2)
  Naix ANIMA Assoc. Càncer Ontinyent com a entitat multidisciplinar d’ajuda als afectats i al seu entorn - (foto 3)

  ANIMA, com la pròpia paraula indica, naix per ajudar no sols als afectats d’aquesta malaltia sinó també al seu entorn (familiars, amics, etc.). Per aquesta raó, segons indicava la vocal Emi Fons “ANIMA naix no sols per a ajudar sinó també per a configurar una xarxa de persones sensibles a la causa que s’ajuden entre sí, perquè tots tenim molta informació al nostre abast i es tracta d’unir-se per sumar recursos i esforços”.

  Per la seua part, Emi Fons també destacava les diferents àrees que conformaran la associació: psicosocial (que tractarà la acceptació de la malaltia), prevenció, nutrició i plantes medicinals (àmbit en el que ANIMA treballarà en col·laboració amb la recentment creada “La Vall dolça de les plantes medicinals”), mèdic-sanitària, teràpies complementaries, voluntariat, assessorament jurídic i sensibilització a la població.

  Lluís Muñoz, en nom de la directiva d’ANIMA ha agraït a tots els que han ajudat a fer realitat aquest projecte. Una iniciativa que va sorgir de la idea entre ell i Virtudes González, regidora d’Igualtat, Sanitat i Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent i presidenta de la Junta Local adherida a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), al destinar a la seua posada en marxa la recaptació del concert benèfic homenatge a la violoncel·lista Susana Balaguer. I ha afegit que aquesta s’inicia a Ontinyent però acollirà a tota la Vall d’Albaida i poblacions dels voltants.

  Segons explicava Virtudes González, “hi havia un interès per part de la ciutadania ontinyentina, que demandava la necessitat d’una associació d’aquesta malaltia, per aquest motiu ha sigut tan fàcil conformar ràpidament un equip de treball i posar-se en marxa”.

  Junta

  La junta està formada per 18 persones entre les quals a més d’afectats, es troben professionals de diferents àmbits que ajudaran des de la seua perspectiva. En la directiva figuren com a presidents (amb funcions compartides) Lluís Muñoz, José Campos, Cristina Tortosa i Santi Sais, com a tresorer Santi Garcia Bayo i com a secretaries Natalia i Nuria Balaguer.

  Primer acte públic, diumenge 13 d’abril

  El primer acte públic d’ANIMA serà el proper diumenge 13 d’abril a la tradicional questació en favor de l’AECC que aquest any per primera vegada repercutirà a nivell local. Amb aquest motiu, ANIMA farà un desplegament de voluntariat que se situarà als voltants de les parròquies de Sant Josep, Sant Rafael, el Centre Parroquial i la Plaça Concepció amb la intenció de captar socis amb una quota anual de 10€. També s’està treballant en fer una presentació a la població en general aproximadament a un mes i mig vista.

  Campanya preventiva càncer de mama

  La regidora Virtudes González ha indicat que a partir del proper 14 d’abril s’inicia la campanya de prevenció de càncer de mama, que es comunicarà mitjançant cartes informatives.

  Subir