29 de enero de 2020 29/1/20

La Mancomunitat complix l'acord amb la concessionària del fem

  • S'han satisfet els dos pagaments de 150.000€ a finals de maig i de juny i es pagarà la resta del deute històric a raó de 21.600€ al mes

  • Gomar: «Hem fet un gran esforç col·lectiu per a solucionar un problema que s'arrossegava des de feia anys en temps mínim»

La Mancomunitat ha complit amb la acord signat amb Recisa que incloïa dos pagaments de 150.000 euros -a finals de maig i de juny- a compte del deute històric que l'empresa concessionària del fem. Recisa exigia i va paralitzar de manera unilateral el servici de recollida durant 20 hores. Un deute ocasionat la passada legislatura quan es va decidir no assumir els sobrecostos del transport del fem a Ròtova, imposat per l'anterior govern de la Generalitat, a l'espera d'un contenciós judicial que amb els informes de Consell Jurídic Consultiu s'espera que finalment done la raó a la Mancomunitat, però que no ha acordat encara les indemnitzacions. Com explica Gomar, «les mesures l'empresa ens van obligar a negociar perquè les veïnes i veïns no pagaren les conseqüències d'una decisió política arbitrària i el tempo de la justícia; en tot cas, hem fet un gran esforç col·lectiu per a solucionar un problema que s'arrossegava des de feia temps en el mínim temps».

A més dels dos pagaments de 150.000 euros a finals de maig i de juny euros a compte del deute històric que pujava a 892.876,46 euros, l'acord al qual es va aplegar amb Recisa indica que es pagarà la resta en mensualitats de 21.600 euros des de maig d'enguany a febrer del 2022, data en la qual expira el servici. A més, les factures se satisfaran en 60 dies, com també 19.789,91 euros en concepte d'interessos per les que ho han fet fora de termini en 2018.

Subir