elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’onada de calor activa el nivell roig d’alerta per altes temperatures i modifica el calendari de cremes

    La posible onada de calor prevista per als propers dies a la Comunitat Valenciana ha motivat que la Conselleria de Sanitat haja activat l’alerta de nivell roig per altres temperatures en diversos municipis, entre els que aquest dijous es trobarà Ontinyent, que hui dimecres estava a nivell taronja.

    Les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia apunten que, durant la jornada de dijous, els termòmetres superaran els 40 graus en nombrosos punts de la província de València. Per evitar els efectes negatius sobre la salut que poden generar les altes temperatures previstes, i seguint les directrius de la Direcció General de Salut Pública, des de la regidoria de Sanitat s’ha recomanat beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna; realitzar menjar lleugers; estar en llocs frescos; evitar eixides a l'exterior en les hores centrals del dia així com activitats que requerisquen un esforç important; utilitzar roba lleugera i de colors clars; i no oblidar l'ús de protecció solar.

    Per la seua banda, la Conselleria de Governació i Justícia, a través del Centre de Coordinació d'Emergències, ha decretat el Nivell 3 de Preemergència o risc màxim d'incendis forestals suposa la prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc, fins i tot en les zones recreatives autoritzades i habilitades a l'efecte.

    L’ampliació que ha fet la Generalitat del període de restricció de cremes per a l’any 2015 suposa deixar en suspens el Pla Local de Cremes d’Ontinyent, pel què des de la regidoria de Medi Ambient s’ha recordat a la població que amb caràcter general, estarà prohibit fer cremes agrícoles en el període comprés entre el dilluns 18 de maig i el 30 de setembre. Abans del 18 de maig, únicament es podran fer cremes els dies que no estiga declarada l’alerta 3 o máxima en la que ens trobem ara. Igualment, i pel que fa als horaris, es recorda que les cremes únicament es poden realitzar entre el trenc d’alba i les 13:30 hores.

    Subir