23 de febrero de 2020 23/2/20

L’Associació Cultural Andalusa d’Ontinyent inaugura oficialment el seu nou local

L’Associació Cultural Andalusa d’Ontinyent inaugura oficialment el seu nou local - (foto 1)

  L’Associació Cultural Andalusa d’Ontinyent ha inaugurat oficialment la seua nova seu al Carrer Camí dels Carros, 28. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i els regidors del Govern d’Ontinyent Rebeca Torró, Joan Sanchis, Virtudes González y Manuel Cuesta, així com la presidenta de la Federación de Entidades culturales andaluzas de Comunidad Valenciana, Puri Torres i la del l’Associació ontinyentina, Ángeles Aceta.

  La compra per part de l’Ajuntament de l’antiga seu va estar promesa des del consistori en l’any 2001, sense que des d’aleshores es produira cap avanç al respecte. Les gestions realitzades des de l’Àrea de Territori, que coordina la regidora Rebeca Torró, van fet possible l’adquisició d’un immoble del Carrer Teixidors, que es troba fora d’ordenació per ser part d’una unitat d’execució. Amb els diners obtinguts, l’Associació ha pogut fer front a les despeses de compra del nou local, una operació que l’alcalde qualificava de “deute moral de l’Ajuntament amb un col·lectiu que esperava des de fa 14 anys poder gaudir d’aquest nou espai per poder dur a terme les seues activitats”.

  La nova seu compta amb 252 m2 de superfície útil, repartits entre planta baixa i sòtan, un espai que permet acollir intercanvis culturals amb altres associacions de la Comunitat Valenciana, activitats que fins ara no es podien realitzar per falta d’un espai propi en condicions. Rebeca Torró explicava que els membres de l’associació “han canviat de barri però estan molt a gust, tenen molta sintonia amb els propis veïns, i els desitgem que continuen la tasca que porten fent des de fa molt de temps i que també és una tasca important per a Ontinyent”.

  Angelines Aceta, presidenta de la Asociación cultural andaluza de Ontinyent, destacava que l’anterior seu tenia molta altura però els espais eren estrets, mentre que l’actual espai és diàfan, sense pilars, i cap molta gent sense problemes. Aceta apuntava que la situació es va parlar amb el govern actual, com havien fet amb els governs anteriors, no sent fins ara quan s’ha atès per fi esta reivindicació. Pel que fa a la presidenta de la Federación de Entidades culturales andaluzas de la Comunidad Valenciana, Puri Torres, afirmava per la seua banda que era “un orgull” poder acudir a la inauguració d’aquest espai després d’un procés tan costós.

  L’alcalde recordava, que el nou edifici encara necessita millores, i feia una crida a altres administracions, com la Diputació de València o la Generalitat Valenciana, a implicar-se amb aquest col·lectiu. Per últim, Rodríguez felicitava l’Associació andalusa i afirmava que “Ontinyent l’hem construït entre tots, i que el fruit d’eixa barreja de cultures i esforços és el que hui tenim i especialment el que ens queda per vindre en el futur”.

  Subir