elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’artista Eduardo Bermejo dóna el seu quadre “Civilizaciones y Culturas” a l’Ajuntament d’Ontinyent

L’artista Eduardo Bermejo dóna el seu quadre “Civilizaciones y Culturas” a l’Ajuntament d’Ontinyent
  • L’obra forma part d’una col·lecció encomanada pel Ministeri d’Assumptes Exteriors per a ser mostrada a l’ambaixada espanyola en Kingston (Jamaica)

L’artista Eduardo Bermejo (València, 1984) ha donat el seu quadre “Civilizaciones y Culturas” a l’Ajuntament d’Ontinyent. L’obra, la donació de la qual es feia efectiva en un encontre amb el regidor de Cultura, Àlex Borrell, és un llenç pintant amb tinta negra sobre bastidor de pi, amb unes mides de 73x60, que forma part de la col·lecció “Línea Pura de Kingston a España”, una sèrie de 18 quadres ecomanada pel pel Ministeri d’Assumptes Exteriors per a ser mostrada a l’ambaixada espanyola en Kingston (Jamaica), que va ser exposada el passat mes de desembre al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Àlex Borrell agraïa la donació d’un artista “que està tenint cada volta més difusió amb les seues obres, que tenen amb un caràcter clarament humanista. Pintures com les d’esta sèrie, que relaten sentiments i valors i que va pintar en els anys de pandèmia amb l'objectiu de promoure i establir relacions entre les diferents cultures i païssos”.

Tal com assenyala l'expert  i crític Francisco Javier Andreu, la sèrie “Línea Pura” “aposta per la senzilleza de la linia pura de dibuix, en un viatge introspectiu carregat de sensibilitat i gust per la forma, que desestima allò superficial de la imatge d econsum per a anar a l’essència”, tractant de reflectir estats d’ànim i sentiments on tots els èssers humans ens veiem reflectits”. A més de Jamaica, Bermejo ha exposat a nivell internacional en nombroses galeries i espais de ciutats com Burdeos (França) Munich (Alemanya) Tokio (Japó) o Milà (Itàlia), entre d’altres.

Subir