elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’APP de l’Ajuntament d’Ontinyent registra més de 600 descàrregues a les primeres 2 setmanes de funcionament

L’APP de l’Ajuntament d’Ontinyent registra més de 600 descàrregues a les primeres 2 setmanes de funcionament
  • En aquest periode ha estat utilitzada prop de 3000 voltes principalment en horari de vesprada-nit

La nova aplicació per a mòbil i tabletes electròniques de l’Ajuntament d’Ontinyent registrava a les seues 2 primeres setmanes de funcionament més de 600 descàrregues, que permetien als usuaris utilitzar-la prop de 3.000 vegades durant aquest periode. En concret, al periode del 17 de setembre (quan es va presentara públicament l’aplicació) i fins al dia 30 del mateix mes es registraven 616 descàrregues des de les “stores” de Google i Apple, 460 per a sistema “Android” i 156 per a “Ios”, sent la franja horaria preferida pels usuaris la de les 20 a les 22:00 hores per accedir a l’aplicació.

L’aplicació ha estat posada en marxa al dins del programa d'actuació "Ontinyent, Govern Obert" i permet accedir a tota la informació de la web www.ontinyent.es amb més comoditat i facilitat per als usuaris d’estos dispositius, permetent accedir principalment a quatre apartats bàsics que s’actualitzen amb regularitat: un apartat de notícies, un d’agenda, un altre d’avisos i finalment un d’informació general. Entre les particularitats, l’apartat de noticies presenta dues imatges diferents segons es visualitzen des de tablets o telèfons mòbils o que l’apartat d’avisos, a més de permetre comunicar als veïns informacions urgents com talls de trànsit, obri la possibilitat a oferir en un futur altres serveis com per exemple avisos instantanis de la retirada de vehicles amb grua, entre d’altres.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que amb la nova aplicació “aprofitem les noves eines de la comunicació via internet per aconseguir una administració més àgil, eficaç, pròxima i transparent. Volem que l’Ajuntament siga cada volta més proper i accessible, i aquest és un nou pas en esta línia”, apuntava.

L’aplicació de l’Ajuntament d’Ontinyent se suma al seguit d’iniciatives vinculades a l’estratègia de creació d’una ciutat intel•ligent (Smart City), com ara l’smart park, les zones wifi, l’electrolinera, la transmissió de plenaris per vídeo conferència, l’accés amb “coworking” per mitjà del mòbil o el Foro I+T, entre moltes altres.

El regidor de Modernització, Joan Sanchis, recordava que al marc del pla “Ontinyent, Govern Obert” ja s’han pres altres iniciatives com ara la Bústia Ciutadana, la potenciació de l'ús de l'Oficina Virtual, la creació d'una versió multimèdia del Butlletí d'Informació Cultural, la possibilitat de visitar virtualment el Museu del Tèxtil o la creació d'una xarxa wi-fi gratuïta en diversos espais públics.

A més, el Govern d'Ontinyent ha donat un impuls a la presència de l'Ajuntament en les xarxes socials amb la creació i manteniment dels espais municipals a Facebook i Twitter. Sanchis destacava que “ara anem a seguir treballant per donar-li difusió a l’APP, valorar-la i actualitzar versions seguint sempre les demandes i necessitats dels ciutadans i ciutadanes, atendre les quals és la raó de ser d’esta iniciativa”, concloïa el regidor.

Subir