22 de noviembre de 2019 22/11/19

L’alcalde d’Ontinyent recull dilluns el premi com a Ciutat de la Ciencia i la Innovació

L’alcalde d’Ontinyent recull dilluns el premi com a Ciutat de la Ciencia i la Innovació - (foto 1)

  Ontinyent passarà aquest dilluns a ser oficialment una de les 56 “Ciutats de la Ciencia i la Innovació” reconegudes pel ministeri d’Economia i Competitivitat al marc de la xarxa “Innpulso”. Aquest reconeixement, comunicat el passat mes d’octubre pel Ministeri, serà lliurat el proper dilluns a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en un acte presidit per la Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, que tindrà lloc al Palau de Congresos del Fòrum Evolució de Burgos, a partir de les 11:30 hores.

  A l’acte asistiran també els copresidents de la xarxa Innpulso (els alcaldes de Móstoles, Daniel Ortiz, y Barakaldo, Alfonso García); els de Mataró, Joan Mora, i Riveira, Manuel Ruiz, i la ciutat amfitriona Burgos, Francisco Lacalle, a més dels primers edils d’altres 14 ciutats que s’han incorporat recentment a esta xarxa. Jorge Rodríguez asistirà amb ells posteriorment a la que serà la primera reunió de l’Associació Xarxa Innpulso.

  La directora general de Competitivitat del Ministeri, María Luisa Castaño, comunicava el passat mes d’octubre a Jorge Rodríguez la distinció, en reconeixement a l’aposta de la ciutat per una gestió innovadora i l’impuls d’iniciatives modernitzadores. Es tracta d’una distinció que s’atorga a les ciutats que afavoreixen la sostenibilitat econòmica i el creixement basat en el coneixement i la innovació.

  Entre altres avantatges, permetrà a la ciutat d’Ontinyent accedir a línies especials de finançament, tenir prioritat per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques estatals i passar a ser una de les 56 ciutats innovadores de la Xarxa Innpulso, de caràcter estatal, i on es troben ajuntaments com Pamplona, Oviedo, Santiago de Compostel·la o Sabadell. Altres avantatges del nomenament són la promoció de la ciutat en esdeveniments internacionals relacionats amb l'I+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement; la integració al grup de treball Mineco-Minetur sobre turisme científic; el foment de projectes col·laboratius entre municipis de la xarxa “Innpulso” o l’autorització per a l’ús de la distinció en accions de promoció de la ciutat.

  ocultar
  L’alcalde d’Ontinyent recull dilluns el premi com a Ciutat de la Ciencia i la Innovació
  Subir