elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament planta 30 llidoners al tram del Barranc de la Neu netejat per la CHX

L’Ajuntament planta 30 llidoners al tram del Barranc de la Neu netejat per la CHX - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit esta setmana a la plantació de 30 llidoners al tram de via pública adjacent a la vora del Barranc de la Neu, recentment netejat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

    Cal recordar que la CHX procedia durant el mes de setembre a netejar 9.500 m2 d’aquest barranc per tal d’evitar els perills derivats del mal estat dels xops existents del tram paral·lel a l’Avinguda del Torrater des de la intersecció amb l’Avinguda del Tèxtil, a les immediacions del polígon industrial del Pla. Aquestes tasques havien estat sol·licitades per les empreses de la zona, principalment pel risc de caiguda sobre els vehicles estacionats que presentaven els xops en tenir la fusta vella (als últims dos anys havien caigut tres xops de grans dimensions), però també pel perill d’incendi per la borra dels propis arbres i el creixement dels canyars.

    Com que la competència per a actuar en aquest espai és de la Confederació, ja a la legislatura anterior la regidoria de Sostenibilitat va demanar a la CHX que actuarà en aquest indret, unes gestions que es reprenien per part de l’actual corporació des de l’àrea de Territori. Una volta retirats per part de la CHX els xops vells, i netejada i desbrossada la zona, l’Ajuntament ha procedit a la plantació dels 30 llidoners, arbres que, segons s’explica des del departament de Medi Ambient, “amb el temps permetran recuperar l’aspecte anterior del barranc per a la fauna i la vegetació, però sense les molèsties i problemes dels xops”, Assenyalaven.

    A més, els arbres estan alineats i plantats sobre terreny municipal, “on podrem actuar sempre que siga necessari sense haver de dependre de les gestions amb altres entitats”, afegien des del consistori. Empresaris de la zona han tingut paraules d’agraïment per al Govern d’Ontinyent per les gestions realitzades, “que han fet possible una actuació que era molt necessària”, assenyalaven.

    Subir