1 de marzo de 2021 1/3/21

L’Ajuntament Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2015

L’Ajuntament Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2015 - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2015 - (foto 2)
  L’Ajuntament Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2015 - (foto 3)

  L’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidre fomentaran el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians d’enguany. La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que la campanya que va a posar-se en marxa per a la promoció del reciclat de envasos de vidre té com a objectiu la conscienciació entre els participants de la festa de “la importància de ser conscients de la importància del reciclatge de vidre en uns dies als quals es produeixen sempre més residus, posant a disposició dels festers i festeres tota una infrastructura que facilite el reciclatge de botelles”, assenyalava.

  En concret, es col·locaran poals amb rodes equipats amb el sistema “ale-hop” i s’instal·laran contenidors de vidre en les immediacions de cada associació o comparsa, entre el 18 i el 14 d’agost, per tal de reciclar els residus dels envasos que es generen durant els dies de festa. La campanya contarà, a més a més, amb una patrulla que informarà als festers del procés de reciclat de vidre i els obsequiarà amb algun detall de Ecovidre (obridors, bosses, xapes amb emoticons moros o cristians, etc). Tanmateix, per a recolzar la tasca de reciclatge, la patrulla col·laborarà amb la retirada dels poals que vaguen omplint-se i del buidatge dels contenidors instal·lats.

  Roberto Fuentes, gerent de la zona de Llevant d’Ecovidre, afegia que “un dels objectius de la campanya es el de seguir millorant la alta taxa de reciclatge de la ciutat”, ja que durant el passat any es va enregistrar una mitja de 21,1 kilograms de reciclat de vidre per cada ciutadà, col·locant-se per damunt de la mitja regional 15,7 Kg/hab i situant-se com a la tercera ciutat que més vidre recicla dins de la província de València.

  Des de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis apuntava que “el fet que Ontinyent siga la tercera ciutat de Valencia en reciclatge ens puja el grau de responsabilitat, qualsevol iniciativa que ajude a que Ontinyent siga una de les ciutat capdavanteres rebrà la nostra col·laboració”, manifestava.

  El 48% dels residus de envasos de vidre prové del sector de l’hostaleria i la restauració, per això es fonamental incrementar els quilos de envasos de vidre recuperat d’aquest canal, suposant un dels pilars bàsics per a “fer d’Ontinyent una ciutat sostenible”, afirmava Folgueras. Amb aquest xicotet gest de dipositar el vidre al seu contenidor pertinent, es redueix el consum d’energia, s’estalvien matèries primes i disminueixen els abocadors i la contaminació del aire.

  Subir