elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament executarà els tres projectes més votats de “Ontinyent Participa”

L’Ajuntament executarà els tres projectes més votats de “Ontinyent Participa”
  • Estudia fórmules per arribar al 4art i 5é

L’Ajuntament d’Ontinyent executarà els tres projectes més votats de “Ontinyent Participa” i estudia fórmules per arribar al 4art i 5é. Així ho avançava hui l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa a la qual destacava el rècord de votants registrat en esta edició (5.833, un 56% més que en 2015 i un 12’8% més que en 2014), recordant que “sempre hem dit que la regeneració democràtica i la participació ciutadana són un dels pilars de la nostra gestió, que Ontinyent Participa ha vingut per a quedar-se, i estos resultats corroboren que anem pel camí correcte en aquest objectiu”, assenyalava.

L’alcalde, que compareixia acompanyat pel regidor coordinador de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, i la regidora de ciutadania, Virtudes González, detallava que per posar en marxa el projecte més votat (asfaltat d’aparcament provisionals, 2619 vots) esta mateixa setmana començarà una ronda de contactes amb els propietaris d’estos espais i s’establirà un ordre de prioritats que establisca quins requereixen d’una intervenció més urgent.

Del segon projecte més votat, l’adaptació de semàfors a persones amb visió reduïda (2290 vots), assenyalava que “és el de menor import i esperem poder executar-lo ràpidament”. Respecte del tercer, la urbanització de la parcel·la situada front al Centre de Dia d’Alzheimer al barri de Sant Rafel (1881 vots), avançava que es convocarà una reunió amb l’Associació de Veïns del barri (autors de la proposta) “per tal que el projecte a realitzar s’assemble al màxim als seus anhels i desigs”.

Estes tres actuacions ja suposaran un cost estimat equivalent als 425.000 euros de la partida destinada a “Ontinyent Participa” al pressupost municipal, però l’alcalde afegia que “sempre busquem la fórmula per poder executar més obres a banda de les tres primeres”. En aquest sentit, per dur a terme el 4art i el 5é (redacció del projecte per al camí de l’IES l’Estació fins al cementeri amb 1847 vots; treballs selvícoles d’ajuda a la regeneració en la pujada i al voltant de l’ermite de Sant Esteve amb 1749 vots), Jorge Rodríguez apuntava el Pla d’Ocupació Municipal com a millor via per a poder executar també estes actuacions amb mitjans propis “i donar la màxima resposta a les peticions que ens ha fet la ciutadania”, assenyalava.

Joan Sanchis destacava el bon funcionament de la campanya de dinamització posada en marxa per diferents espais de la ciutat, tenint paraules d’agraïment “per a tots aquells i aquelles que s’han implicat en esta mostra de democràcia participativa, en definir entre totes i tots el futur de la ciutat”, assenyalava.

Subir