26 de mayo de 2020 26/5/20

L’Ajuntament i el Centre Excursionista d’Ontinyent organitzen una marxa nocturna a la llum de la lluna

L’Ajuntament i el Centre Excursionista d’Ontinyent organitzen una marxa nocturna a la llum de la lluna - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament i el Centre Excursionista d’Ontinyent organitzen una marxa nocturna a la llum de la lluna - (foto 2)

  L’Ajuntament d’Ontinyent i el Centre Excursionista d’Ontinyent (CEO) coorganitzen aquest proper dissabte 23 de juliol la XIX edició de la Marxa Nocturna Sota la Lluna, que tindrà lloc al tram de la Serra Grossa comprés entre el barranc de la Pedrera i Sant Esteve. Es tracta d’una marxa de 19 kms amb 500 metres de desnivell acumulat, amb una dificultat mitja-alta, per la qual es travessarà paratges emblemàtics com el Pla de la Balarma o l’ermita de Sant Esteve, pujant a més a l’alt de la Creu, l’altura màxima de la Serra Grossa i un dels sostres de la comarca.

  Les inscripcions, amb caràcter gratuït, es poden fer a la web http://go.uv.es/belda fins les 21:00 hores d’aquest dijous dia 21 de juliol. Els participants hauran de replegar les acreditacions a les 20:00 hores de dissabte al punt d’eixida, situat a la redona principal de l’entrada a l’Urbanització del Pilar, d’on partirà la marxa mitja hora després, sent necessari dur aigua, sopar i llum, i aconsellable un bastó de marxa.

  Aquesta és una de les activitats que es contemplen en l’acord recentment aprovat per la Junta de Govern Local pel qual es renova durant dos anys el conveni de col·laboració entre Ajuntament i CEO per tal de promoure les activitats de muntanya i la protecció de la natura, com ara la Marxa Infantil i Juvenil per Muntanya, el Dia de l’arbre, el Dia de la Muntanya neta, a més d’esta Marxa Nocturna per Muntanya. El document fixa una quantitat màxima de 2.500 euros a l’any per part de cadascuna de les parts per tal de cobrir despeses d’avituallament, assegurances, transport, material esportiu, de muntanya i de neteja, entre altres.

  La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, posava de relleu l’interés d’estes activitats “que promouen la protecció de la natura i l’interès pel nostre entorn, tant per al menuts com per als adults, el civisme, el respecte, la recuperació, protecció i potenciació pel medi ambient i tota una sèrie de valors que des de l’Ajuntament volem fomentar per augmentar l’estima i el coneixement del nostre medi natural”, destacava.

  Subir