27 de febrero de 2021 27/2/21

La identitat creativa de Gomis obri a Ontinyent el cicle de conferències dedicades al músic

La identitat creativa de Gomis obri a Ontinyent el cicle de conferències dedicades al músic - (foto 1)
  • La xarrada serà impartida per Miquel Àngel Múrcia dins de la programació de la setmana cultural del Conservatori Professional

Conèixer quina va ser la identitat creativa de Josep Melcior Gomis en el context artístic del romanticisme serà el contingut de la conferència que obrirà el cicle de xarrades que s’han programat enguany dins de l’Any Gomis que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent per commemorar el 225 aniversari del naixement del compositor ontinyentí.

Esta conferència inaugural estarà a càrrec de Miquel Àngel Múrcia, estudiós i especialista en la figura de Gomis i que recentment ha obtingut la qualificació d’excel.lent Cum Laude per la seua tesi doctoral ‘Josep Melcior Gomis 1791-1836. Possibilitats de resistència i transgressió a la biografia d’un compositor valencià. Estudi sobre la seua obra creativa’. Múrcia desglossarà els seus coneixements sobre la biografia i la trajectòria musical de Gomis, apropant als assistents alguns dels aspectes que van configurar la seua capacitat de creació artística en un moment de gran convulsió història com ho va ser el primer terç del segle XIX.

La primera xarrada, que tractarà d’acostar al gran públic la personalitat de Josep Melcior Gomis, tindrà lloc en el marc de la Setmana Cultural que organitza el Conservatori Professional de Música d’Ontinyent. Serà el dimecres 9 de març a partir de les 19,30 hores al saló d’actes de les instal.lacions. A més, segons s’avança des del Conservatori, l’entitat acadèmica també se sumarà a l’Any Gomis amb audicions on s’interpretaran algunes de les seues obres al llarg del present curs. Així mateix, s’han iniciat les gestions, de la mà de l’Ajuntament d’Ontinyent per recuperar el nom original del Conservatori al moment de la seua creació i que és precisament el del compositor i músic Josep Melcior Gomis.

El cicle de conferències tindrà continuitat al mes d’abril amb noves xarrades. El 14 d’abril, el cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabéu, introduirà l’Ontinyent de l’època de Gomis. El 28 del mateix mes, el filòleg Manuel Requena parlarà al voltant de la tradició musical ontinyentina de la qual és hereu el músic que va composar, entre d’altres, l’Himne de Riego.

Subir