5 de marzo de 2021 5/3/21

Els hotels i allotjaments rurals es quedaren sense places durant la “Setmana Gran”

Els hotels i allotjaments rurals es quedaren sense places durant la “Setmana Gran”  - (foto 1)

    Els hotels i allotjaments rurals d'Ontinyent i els voltants es quedaren sense places durant la "Setmana Gran" de festes. Segons un informe sobre el turisme durant les festes elaborat des de l'Oficina de Turisme d'Ontinyent, tant el Hotel Kazar com els demés allotjaments rurals ubicats al terme municipal d'Ontinyent van estar al complet, "cosa que indica que la majoria de turistes va pernoctar a la ciutat", segons s'apunta al document. També les localitats properes, com Bocairent, han emplenat els seus allotjaments, al estar complet a Ontinyent. El regidor de Turisme, Pablo Úbeda, mostrava la seua satisfacció amb estes dades, "que demostren que les nostres festes són un poderós element d'atracció, i que les accions que venim impulsant des de la Societat de Festers i l'Ajuntament per projectar-les tenen una resposta favorable".

    Quant a la procedència del turisme, segons s'extrau de les peticions d'informació rebudes estos dies tant a l'oficina del Palau de La Vila com al Punt d'Informació instal·lat a la Plaça de la Concepció, anglesos i francesos van tornar a copar el turisme estranger, tot i que tambées va rebre visitants d'Alemanya, Holanda, Bélgica o Itàlia. Entre els turistes nacionals predominen els procedents de la Comunitat Valenciana, Madrid i Catalunya tot i registrar-se un augment dels andalussos. En línia amb les xifres de anys anteriors, el turisme estranger segueix mantenint-se al 10%, sent un 60% de ciutadans locals i el 30% de la resta de Comunitats Autònomes d'Espanya. En total, la Tourist Info registrava més de 1.300 peticions d'informació de forma presencial durant la "Setmana Gran", al que cal sumar les milers de peticions d'informació realitzades de manera telefònica, no solament durant la setmana sinó també els dies previs a les festes. Aquestes peticions han sigut principalment sobre els actes que es realitzaven durant estos dies, però també demanant informació sobre les visites culturals i naturals que podien dur a terme durant la seua estància en la ciutat.

    Les accions informatives que s'han dut a terme per a la promoció i difusió de les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent han sigut la preparació de tríptics informatius, els quals inclouen els actes, la agenda cultural i les visites culturals que s'han realitzat en aquestes dates amb la finalitat que els visitants estigueren informats en tot moment i pogueren conèixer de prop les festes i formar part de la nostra tradició. També s'han repartit 5000 flyers principalment a platges de La Safor. Pablo Úbeda, recordava que les dades arreplegades "evidentment són orientatives ja que no tots els visitants passen per la Tourist Info, però ens serveixen per a tenir una aproximació al turisme que reben en estes dates". Quant al treball per atraure turisme de costa "és una tasca que venim fent als últims anys i en la que volem seguir aprofundint, ja que volem fomentar les sinergies amb el turisme de platja perquè això ens pot ajudar a ser cada volta més referència en el turisme d'interior" declarava Úbeda.

    Subir