27 de febrero de 2020 27/2/20

Gran nombre d'assistents en el Festival “Diània”

Gran nombre d'assistents en el Festival “Diània” - (foto 1)

  4.000 joves procedents de dins i fora de les comarques centrals valencianes triaven Ontinyent per gaudir de les vacances de Setmana Santa i Pasqua assistint a la segona edició del Festival “Diània”, l’alternativa cultural i d’oci organitzada per l'Assemblea de Joves Meruts i l'Ajuntament de la ciutat. Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat el positiu impacte del festival a l’activitat econòmica a la ciutat, xifrant en al voltant de 75.000 euros l’impacte econòmic per a l’economia local en les compres i despeses directes en supermercats, restaurants, bars i empreses locals que han prestat els seus serveis a l’organització. Així mateix, s’ha valorat molt positivament l’absència d’incidents destacables durant els tres dies que ha durat el festival (del 2 al 4 d’abril).

  Grups i bandes d’estils molt diverses (el rock de Tardor, el mestissatge dels catalans Txarango, el rap de At-Versaris, el reggae dels italians Train to Roots, Oques Grasses o els bascos Green Valley els pegolins Smoking Souls) compartien escenari amb grups locals com Auxili, Kaoba o la Trocamba Matanuska, fent vibrar els joves desplaçats a la zona adjacent al Poliesportiu Municipal on tenia lloc enguany el festival. Junt la mateixa s’habilitava una zona d’acampada gratuïta que va gaudir d’una gran acceptació, amb 1500 usuaris arribats de les comarques veïnes i també d’altres ciutats de l’estat, i fins i tot joves estrangers que es trobaven de vacances a localitats de la costa. Les activitats paral·leles també tenien una bona acollida, tant les diverses xerrades organitzades com les lúdic-esportives, amb una elevada participació a les competicions realitzades al trinquet.

  Des de l’Assemblea de Joves Meruts, Adrià Llin ha qualificat “d’absolut èxit” el resultat de la convocatòria: “en altres temps en dies com estos la ciutat estava buida i sense oferta d’oci, i enguany els joves ontinyentins no han hagut d’eixir fora, i a més hem fet de la ciutat un lloc d’encontre i gaudi també per als visitants”.

  Des de la Regidoria de Joventut, Pepe Pla destacava “el gran treball dels Joves Meruts i de tots aquells que s’han implicat en fer un èxit d’aquest festival al que no sols han participat joves, ja que en actuacions com la de Txarango hi havia famílies senceres gaudint de la música. Hem oferit als nostres joves una bona opció per quedar-se a la ciutat estos dies i a més, amb un cartell d’artistes locals, nacionals i fins i tot internacionals atraure molts visitants, pel que hem d’estar satisfets”, destacava.

  El regidor explicava que durant els tres dies que ha durat el festival s’ha realitzat intervencions extraordinàries de neteja, quedant la normalitat restablerta i les zones de concert i acampada totalment netes entre diumenge i dilluns. Pla ha felicitat els i les joves participants pel seu civisme així com l’absència d’incidents destacables durant els tres dies que ha durat el festival.

  Subir