elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Govern d’Ontinyent executa el 60% del seu programa electoral durant el primer any de la legislatura

El Govern d’Ontinyent executa el 60% del seu programa electoral durant el primer any de la legislatura
  MÁS FOTOS
  El Govern d’Ontinyent executa el 60% del seu programa electoral durant el primer any de la legislatura - (foto 2)

  El Govern d’Ontinyent ha complit o està en vies de compliment del 60% del seu programa electoral quan es compleix el primer any de legislatura. Així quedava palès hui en una roda de premsa de balanç del període transcorregut des que Jorge Rodríguez fora investit alcalde fa exactament un any.

  Una roda en la que el primer edil compareixia acompanyat per la totalitat dels regidors del Govern, per explicar com la majoria socialista (amb 14 regidors de 21 possibles) ha fet possible accelerar la gestió municipal sense deixar d’apostar per la participació ciutadana, i com la fluïdesa en el tracte amb les administracions a València han permès augmentar les subvencions i avançar en les gestions per fer realitat infrastructures pendents. L’alcalde destacava “el manteniment del talant d’un Govern Obert, Transparent i Participatiu, on s’han aprovat les ordenances amb més vots que mai, els Pressupostos han comptat amb el suport de 17 regidors i tres forces polítiques diferents, s’han creat nous consells de participació i a l'Ontinyent Participa s’ha incrementat un 55% els vots emesos”.

  En fer un anàlisi per àrees, Jorge Rodríguez explicava que en la part vinculada a Obres i Urbanisme dirigida primer per Rebeca Torró i ara per Jaime Peris “s'ha treballat contra rellotge” per tenir a punt les obres del carrer Martínez Valls o els vestidors del poliesportiu, subvencionades per la Diputació, que porta invertits en només un any 5 vegades més diners al marge dels plans ordinaris (1’5 milions d’euros) que en tota la legislatura anterior (300.000 euros).

  A més a més, s'han posat en marxa subvencions per a la rehabilitació i regeneració urbana i s’ha aconseguit modificar la llei de l'urbanisme valencià per tal d'evitar demolicions i bonificar les sancions de construccions legalitzables. El pla de modernització de polígons industrials, el de mobilitat urbana, la posada en marxa de la mesa del territori o la comissió d'assessorament del territori han donat major participació dels agents en la gestió de la ciutat; i la redacció del Pla Estratègic de Ciutat està fent-se de manera transversal per part de totes les regidories per dissenyar la ciutat del futur.

  En aquest pla treballa també intensament l'àrea de promoció econòmica que coordina Pablo Úbeda, que estos mesos s'ha centrat en l'obertura de l'Oficina de l'Emprenedor, l'impuls del III Pla d'Ocupació i de Reactivació Econòmica,
  la posada en marxa del Consell de Comerç i Gastronomia i la continuació de les diverses campanyes de promoció comercial. Jorge Rodríguez també feia al·lusió a la projecció del Campus Universitari “com a ferramenta de generació i retenció de talent, amb la creació de la càtedra d'innovació territorial i l'inici de les gestions per a la implantació de la quarta titulació universitària”.

  Pel que fa a hisenda, govern obert, modernització i transparència, de l’àrea que coordina Joan Sanchis destacava “el tancament del pressupost en positiu, la reducció del deute i la gran quantitat de bonificacions fiscals, com ara la de l'IBI a empreses que generen ocupació de qualitat o a famílies amb menys recursos”. A més, s’ha implantat el compte tributari local, el pagament telemàtic de tributs o sancions, així com la licitació de l'expedient electrònic per agilitzar la tramitació. Dins d'esta àrea també cal destacar l'obertura d'infopolicia al barri de Sant Rafel i pròximament a Sant Josep i s'ha creat el servei de mediació entre veïns.

  A l’àrea social, on ha estat com a coordinador Jaime Peris i ara Sayo Gandia i Óscar Borrell, “s’ha vist que la prioritat d’aquest Govern són les persones”, en multiplicar-se el pressupost per a activitats culturals, o eliminar la taxa per utilitzar l'Echegaray i la Sala Gomis. S’ha encetat els tràmits perquè les festes de moros i cristians siguen d’interès turístic internacional i les de la Puríssima ja són d'interès turístic provincial. A més, com a Ciutat Educadora, a Ontinyent s’ha creat el consell d'educació, eliminat el districte únic i participat en el programa Xarxa Llibres, per fer universal i el dret a l'educació fent que els llibres siguen gratuïts.

  L’alcalde també feia referència als “grans assumptes pendents amb altres administracions”, com ara l'hospital, la redona de Torrefiel, el pavelló del Bonavista i l'apertura de la residència, manifestant que “amb tota la prudència que els temps demanden, hem de ser ambiciosos i pensar que en este mandat començarà l'obra del nou hospital, que per això hem signat un conveni amb la Generalitat i hem comprat els terrenys; que volem que la redona de Torrefiel apareguera als pressupostos de 2017; tenim el compromís que s'obrirà la residència a finals d'any i que en este mandat tindrem l'aulari d'infantil del Bonavista acabat”.

  Jorge Rodríguez puntualitzava que “tot va pel bon camí, s'estan complint els terminis i som optimistes, però tampoc no llancem les campanes al vol perquè són inversions que no depenen directament de nosaltres”. Amb tot, continuava, “hem de tenir confiança i il·lusió d'aconseguir el millor per a la nostra ciutat, perquè, com deien en campanya, el millor està per vindre”, concloïa.

   

  Subir