elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Generalitat es posa al dia en les subvencions impagades a Ontinyent

La Generalitat es posa al dia en les subvencions impagades a Ontinyent

    La Generalitat Valenciana ha saldat el deute que mantenia amb l'Ajuntament d'Ontinyent en concepte de subvencions aprovades, concedides i no pagades. En concret, el Govern liderat per Jorge Rodríguez es va trobar un deute acumulat de 3’5 milions d’euros en 2011, que a principis de 2015 encara es mantenia en al voltant de 2 milions.

    Amb l’arribada al Govern Valencià del nou Consell presidit per Ximo Puig s’han abonat els deutes que s’arrossegaven essencialment de l'àrea de Benestar Social, deixant pendent sols alguns pagaments que en conjunt estarien al voltant dels 200.000 euros.

    El regidor d’Hisenda d’Ontinyent, Joan Sanchis, ha destacat que amb la gestió de la nova administració autonòmica “el Consell es posa al dia amb la ciutat i ens evita recórrer a préstecs per pagar als proveïdors, préstecs que a més generaven interessos que assumia l’Ajuntament. A més, en el passat, estos impagaments comprometien la liquidesa de la tresoreria municipal”, explicava. Joan Sanchis incidia en què “ja estava bé de que l’Ajuntament fera de banc de la Generalitat. La situació que s’han trobat els nous responsables a les conselleries sabem que es delicada, però el fet que ens paguen en temps i forma els diners que ens pertoquen era una necessitat”, assenyalava.

    A data de gener de 2015 la Generalitat seguia mantenint un deute d'uns 2 milions d’euros amb Ontinyent. El passiu es concentrava en les ajudes per al manteniment de centres assistencials de titularitat municipal, de manera que el 70% dels impagaments corresponien principalment a subvencions per a Benestar Social. El deute autonòmic comprometia la tresoreria municipal, ja que obligava a l'ajuntament a mantenir una pòlissa de crèdit per a avançar els diners que no arribava de la Generalitat, pòlissa que generava importants costos financers al consistori. Ara l'ajuntament operarà amb més marge de maniobra després que el Consell haja liquidat el deute.

    Subir