1 de marzo de 2021 1/3/21

La CHX finalitza les obres de neteja pels temporals de pluja

La CHX finalitza les obres de neteja pels temporals de pluja - (foto 1)

    La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) està finalitzant les obres de neteja dels trams del riu Clariano afectats pels forts temporals de desembre de 2016 i gener de 2017 a Ontinyent amb una actuació al Camí de La Clariana.

    Els regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, han visitat les obres, que comporten una sèrie de moviments de terra amb maquinària pesada per a la consolidació dels marges erosionats per les precipitacions.

    Jaime Peris recordava que la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Mª Ángeles Ureña, "es va comprometre amb l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez a tenir a punt els treballs a finals de primavera o principis d'estiu, per tal d'evitar el risc de danys que els materials arrossegats pogueren ocasionar davant altre episodi de fortes pluges". Així, des del passat mes d'abril s'han realitzat total de 10 actuacions en diferents punts del pas del riu pel terme, amb un pressupost de 150.000 euros a càrrec d'aquest organisme depenent del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient.

    Els treballs han contemplat intervencions al llit del riu Clariano en les zones del molí del Pas, en el Pantà, el Pou Clar, el Filaner, el pont de Santa María, el Pont Vell, el Camí Vell de Xàtiva, la depuradora, la Baronia i ara em la Clariana. A més de la consolidació de marges, les obres han inclòs la retirada d'elements obstructius que van quedar en el llit del riu, entre ells arbres caiguts i arrossegaments de vegetació.

    Subir