11 de abril de 2021 11/4/21

La festa del bou en corda a Ontinyent es tanca amb 40.000 participants i 7 trasllats a l’hospital entre tots els actes

La festa del bou en corda a Ontinyent es tanca amb 40.000 participants i 7 trasllats a l’hospital entre tots els actes - (foto 1)
  • El Regidor de Seguretat felicita els participants al dispositiu que ha vetllat perquè tot es desenvolupara amb normalitat

Els actes del “Bou en corda” es tancaven ahir a Ontinyent amb un balanç positiu quant a les incidències registrades en el transcurs d’esta festa popular: segons s’ha confirmat des de la Policia Local, només s’han 34 atencions sanitàries i 7 trasllats a l’hospital per incidències registrades durant els actes taurins.

Tenint en compte que es va comptar amb 6 bous i un jònec, que van recórrer els carrers del barri de La Vila durant un acumulat de més de 7 hores, i que es va comptar amb la participació estimada de 40.000 persones entre tots els actes, el balanç que feia el regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, “només pot ser positiu, ja que les advertències realitzades a la ciutadania al voltant de les precaucions a prendre han estat escoltades i a hores d’ara podem parlar d’una edició del bou en corda sense incidents greus”.

Cal destacar que la majoria de les atencions, 21, es van produir dissabte de vesprada, mentre que la resta es van repartir en divendres (2) , dissabte de matí (3) i diumenge (8). De les 7 atencions hospitalàries, la considerada de major gravetat és la d’un ferit amb fractura de dues costelles, mentre que la resta van ser esguinços, xicotets talls o ferides a les mans per exfoliacions. Hoyos ha agraït el treball de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja “i en conjunt de tots aquells i aquelles que han vetllat perquè les festes del bou en corda s’hagen desenvolupat amb total normalitat”, destacava.

El cap de setmana de festes en honor a la Puríssima incloïa a més a més altres actes que van transcórrer amb normalitat, com ara la Missa de Sabatina i la Missa d’Infants, dissabte, o l’ofrena floral a la Puríssima ahir diumenge, un acte que va incloure la interpretació del tradicional “Cant dels Angelets”.

Les festes en honor a la Patrona d’Ontinyent continuaran durant els proper dies, incloent actes com la desfilada dels Gegants i Cabets de dissabte a les 19:00, la “Gran Dansà” també dissabte a les 23:00, o el dia central de les festes, diumenge 8 de desembre, amb activitats que començaran a les 5:00 del matí amb un recital de cors, i que acabaran amb la solemne processó que començarà a les 18:15, precedida dels Gegants i Cabets i dels tradicionals balls dels Arquets, dels Cavallets, de la Veta i de la Moma. Les festes es tancaran el cap de setmana següent tenint com a actes principals “l’aguinaldo” i la missa de dobla, després de la qual la imatge de la patrona tornarà a la seua capella.

Subir