24 de febrero de 2021 24/2/21

Ferran Gadea porta a Ontinyent el seu espectacle “Apadrina a un valencià”

Ferran Gadea porta a Ontinyent el seu espectacle “Apadrina a un valencià” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ferran Gadea porta a Ontinyent el seu espectacle “Apadrina a un valencià” - (foto 2)

  L’actor valencià Ferran Gadea, amb un llarg recorregut professional, i molt conegut pel seu pas per L’Alqueria Blanca amb el personatge de “Tonet”, portarà a aquest divendres a Ontinyent el seu espectacle “Apadrina a un valencià”.

  L'actuació, que tindrà lloc a les 23:00 hores al Zoco Bar d’Ontinyent està emmarcada al II Circuit Cafè Teatre “Campus Ontinyent-Ociversitari”, una iniciativa impulsada per la Fundació Campus Ontinyent, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent, de la que el regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “té com a principal objectiu augmentar l’oferta d’oci per als universitaris i potenciar la imatge d’Ontinyent com a ciutat universitària, tot i que els espectacles estan a l’abast de tots i totes, acostant el teatre a la ciutadania fora dels recintes culturals”, destacava.

  “Apadrina un valencià” és una ONG fictícia, que sols existeix durant els 70 minuts que necessita Ferran Gadea per presentar-la en societat. Segons explicava el propi Ferran Gadea, “Apadrina un valencià és un espectacle d'humor àcid sobre nosaltres, sobre la nostra manera de ser, d'expressar-nos, de divertir-nos... i també les nostres contradiccions i debilitats, que no són poques”.

  Els hostelers de la ciutat han agraït la represa d’una iniciativa que començava el passat 2 d’octubre amb el monoleguista “Carlitos” i que fins el 4 de maig de 2016 inclourà espectacles gratuïts amb els també monoleguistes Eugeni Alemany, Diego Varea o El Nati, i altres tipus d’espectacles de la mà del mag Toni Bright, el músic Robe Mollà o la polifacètica artista Carola Maldonado.

  Exposició d’Antoni Laveda

  També en àmbit cultural, el museu MAOVA d’Ontinyent acull des d’esta setmana i fins al 12 de desembre l’exposició “Històries i Imatges” del veterà il·lustrador valencià Antoni Laveda. Es tracta d’una mostra de lesil·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, realitzades al llarg de la seua carrera artística. La seua línia i taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner o Enric Valor, entre d’altres.

   

  Subir