elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 50 estudiants participen a Ontinyent a un encontre formatiu sobre Cultura Popular, Literatura i Educació

Més de 50 estudiants participen a Ontinyent a un encontre formatiu sobre Cultura Popular, Literatura i Educació - (foto 1)

    150 estudiants de 5 universitats participen des de hui a Ontinyent a un encontre formatiu sobre Cultura Popular, Literatura i Educació. L’activitat, que durarà tres dies (del 23 al 25 d’abril) ha estat organitzada pel Grup d’Estudis Etnopoètics i la Xarxa Interuniversitària d’Innovació Educativa Geografies Literàries 3.0, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Fundació Universitària Campus Ontinyent i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, entre altres entitats.

    Especialistes i professors de diferents àmbits participaran així de les “II Jornades de Literatura, Territori i Educació i VI Curs de Cultura Popular, que inclouen ponències, taules rodones i visites guiades, algunes de les quals tindran lloc a Bocairent, i de les que participaran alumnes de les universitats de Barcelona, Vic, les Illes Balears, Alacant i València.

    Les jornades s’inauguraven esta vesprada al Campus d’Ontinyent, en un acte al qual el regidor d’educació, Pepe Pla destacava que la consolidació com a ciutat universitària fa que es compte amb Ontinyent per a congressos i jornades: “ser reconeguda com a ciutat educativa ens serveix també per convertir-nos en pol d’atracció per a activitats com aquestes, que serveixen també per sumar en matèria de promoció econòmica i turística i mostrar que la nostra ciutat té molt que oferir”, destacaven.

    Les Jornades inclouen la Visita al Palau de La Vila i el museu de Gegants i Cabets; una ruta literària per la Vila d’Ontinyent guiada per Joan Torró, Àngela Fita i Alfred Bernabeu ; una visita al Museu Fester guiada per Rafa Torró, així com alguna actuació musical, entre altres activitats. Entre els ponents locals es troben Juan Antonio Alcaraz i Jesús Bordera, que participaven esta vesprada a la taula rodona “La festa vista des de dins”, així com representants del CEIP Bonavista que parlaran sobre “Festa i projectes escolars”. Els assistents comptaran amb un certificat d’aprofitament de 30 hores, emés pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

    Subir