19 de febrero de 2020 19/2/20

Entitats solidàries i ONGDs participaran a la Fira per la Solidaritat

Entitats solidàries i ONGDs participaran a la Fira per la Solidaritat - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Entitats solidàries i ONGDs participaran a la Fira per la Solidaritat - (foto 2)

  Fins a 41 entitats solidàries i ONGDs participaran aquest dissabte 25 d’abril a la Plaça de Sant Domingo d’Ontinyent a la “Fira per la Solidaritat”. Es tracta d’una jornada coorganitzada per segona volta pels Consells de Benestar Social i Cooperació d’Ontinyent, on les associacions que desenvolupen accions en diferents camps vinculats a la solidaritat poden donar a conèixer al públic les seues iniciatives.

  La programació de la Fira, que arriba a la seua setena edició, inclou enguany la projecció des de hui dimecres 22 i fins diumenge 26 d’abril d’un total de 10 projeccions gratuïtes de la pel·lícula “Timbuktú”, nominada als Oscar 2015 com a millor pel·lícula de parla no anglesa. Per accedir a la projecció, organitzada per Cineàpolis El Teler amb la col·laboració del Cine club Utiye, cal replegar les entrades gratuïtes als Serveis Socials Municipals i als Centre Cívics i Socials del Llombo i de Sant Rafel.

  El dia de la Fira, dissabte 25 d’abril, la jornada començarà a les 11:00 amb un acte inaugural, que servirà alhora com a cloenda de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME), donant pas al joc de caixes “Jo vote per l’educació, i tú?” amb la participació dels centres escolars i els instituts del municipi. A més a més, es farà el lliurament dels premis del I Concurs de Cartells Fira per la Solidaritat, que seran exposats a la mateixa plaça, on s’obriran les paradetes de les diferents entitats.

  A les 12:30 hi haurà un taller de titelles per a xiquets i xiquetes, i després d’una pausa a les 14:00 hores per a dinar, a les 17:00 tornarà l’activitat amb la reobertura de les paradetes i una mostra de balls típics valencians a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent. De 17:00 a 19:00 hi haurà un espectacle de titelles per a tots els públics titolat “Contes”, al que es farà un homenatge als contes tradicionals, i finalment a les 20:00 arrancarà l’espectacle de cloenda, a càrrec del grup de dansa acrobàtica “Dinàmic”, guanyador del programa de televisió “Tu sí que vales” a la seua edició de 2012.

  La regidora de Política Social, Paula García, ha agraït a les entitats participants “el seu alt grau d’implicació, involucrant-se per mostrar a la població els seus projectes i les seues mostres de solidaritat”. García destacava que la Fira “és una plataforma molt interessant per mostrar a la ciutadania el que estem fent les ONGDs i entitats solidàries per millorar les circumstàncies de les persones desafavorides”, lllançant finalment una crida a la ciutadania perquè el dissabte 25 d’abril “vinga a la Plaça de Sant Domingo i participe en la Fira per la Solidaritat d’Ontinyent”.

  Subir