25 de febrero de 2020 25/2/20

El nou edifici del Campus d’Ontinyent de la UV estarà a punt en 5 mesos

El nou edifici del Campus d’Ontinyent de la UV estarà a punt en 5 mesos - (foto 1)
  • L’Alcalde i la Regidora de Territori elogien la bona marxa d’uns treballs que estaran acabats abans del previst

  • La Universitat de València estudia els usos per a la planta sub-sòtan de 911m2 mentre es dota de finestres per facilitar l’entrada de llum natural

Les obres del nou edifici del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV) van a molt bon ritme, i estaran a punt en agost, vàries setmanes abans del que estava previst. Així es constatava durant la recent visita que realitzaven a les instal·lacions l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la Regidora de Territori, Rebeca Torró i el Delegat del Rector, Josep Pla, juntament amb els arquitectes de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat, que és qui està realitzant les obres.

Tant l’Alcalde com la Regidora coincidien en destacar la bona marxa dels treballs, que s’espera que estiguen finalitzats al voltant del mes d’agost, amb antelació més que suficient per a la posada en marxa de l’edifici en l’inici del curs 2014/2015, donant cabuda a totes les titulacions que s’impartiran a la ciutat: Administració i Direcció d’Empreses, Magisteri Infantil i el nou grau de Ciències de l’Educació Física i l’Esport.

El nou edifici del Campus d’Ontinyent disposarà de 4.500 m2 de superfície repartits en 5 plantes, entre les quals es troba el sub-sotan de 9 11 m2 que no estava previst al projecte inicial (però que s’ha pogut habilitar amb un projecte complementari) i que es podrà destinar a altres usos diferents als docents. Mentre s’ultimen quins seran estos usos, s’està procedint a la dotació de finestres per tal de facilitar la màxima entrada de llum natural també en aquesta planta. Per altra banda, l’Ajuntament ha procedit a la retirada de les deixalles de la gran grúa que havia estat actuant a les obres, el que ha permès guanyar com a aparcament l’espai que aquestes ocupaven.

Jorge Rodríguez posava de relleu la importància d’una nova infrastructura “molt important per a la ciutat, perquè compleix la reivindicació històrica d’impartir a un mateix edifici tots els estudis universitaris que s’ofereixen al Campus, i que des d’enguany a més anem a ampliar amb Ciències de l’Activitat Física i l’Esport”, destacava el també President de la Fundació Campus Ontinyent.

Cal recordar la importància decisiva que va tenir en la posada en marxa de les obres de l’edifici la celeritat del Govern d’Ontinyent en realitzar el traspàs tant dels terrenys com de l’edifici de Torrefiel a la UV. Aquest traspàs, realitzat en octubre de 2011, va permetre la Universitat es fera càrrec de totes les despeses i traguera a concurs l’edifici, evitant així que el projecte resultara afectat per les retallades de la Generalitat Valenciana als projectes que es presentaren a 2012 i sent el primer pas per a la realització de les obres d’una nova infrastructura para la ciutat que en menys de mig any serà una realitat.

Subir