20 de octubre de 2020 20/10/20

Dues partides de galotxa impulsaran l’esport autòcton valencià a Ontinyent

Dues partides de galotxa impulsaran l’esport autòcton valencià a Ontinyent - (foto 1)

    El Club de Pilota d’Ontinyent estarà present en la programació festiva de la ciutat durant la “Setmana Gran” de festes amb dos partides de galotxa. Així ho ha confirmat el regidor d’Esport, Óscar Borrell, a una roda de premsa que ha reunit al vicepresident de la Federació de Pilota, Pedro López, així com a representants del Club Local de Pilota. Les partides tornen, d’aquesta forma, a “impulsar l’oferta esportiva durant la ‘Setmana Gran’ i és que per a l’equip de govern apostar per l’esport autòcton i propi valencià és un deure que no podem oblidar” comentava el regidor.

    Les partides d’aquesta branca de la pilota valenciana tindran lloc el dimarts 23 a les 18:00 hores al carrer Altet Sant Joan. Aquesta jornada comptarà amb la interacció de jugadors professionals com l’ontinyentí Javi, jugador del Club de Pilota de la ciutat, qui incidia “en la importància de traure la pilota als carrers per mostrar l’esport a tothom”. El dimecres 24 a la mateixa hora i lloc hi haurà altra partida la qual succeirá un homenatge a Vicent Lluch, pilotari que va lluitar per traure la pilota al carrer i donar-la a conèixer. Borrell, ha aprofitat les seues paraules per “recordar el treball que s’esta portant a terme durant aquesta legislatura respecte aquesta modalitat esportiva”, i ha posat en valor el conveni entre la Diputació i la Federació Valenciana de Pilota al qual s’ha adherit Ontinyent. “Hem d’agrair la cooperació entre aquestes dues institucions ja que sense elles les activitats passades i futures no resultarien fructíferes”, senyalava el regidor d’Esports.

    A més, el regidor ha mostrat satisfacció per la relació que des de l’Ajuntament mantenen amb el Club de Pilota de la ciutat i la Federació de Pilota Valenciana. Així ho constatat el vicepresident d’aquesta última, Pedro López, que “ha reafirmat les paraules del regidor respecte a la importància de cuidar un esport tradicional nostre i portar-lo, de la mà dels seus aficionats, als carrers de la ciutat perquè els ontinyentins i les ontinyentines puguen conèixer de primera mà el funcionament d’aquest”. També José Vidal, representant del Club, agraïa “les mostres d’interès de les entitats cap a l’esport autòcton valencià a la ciutat d’Ontinyent”.

    Per últim, Óscar Borrell, ha volgut deixar constància del “treball que pròximament des de la regidoria es durà a terme en relació al manteniment del trinquet, un esport que ha estat molts anys abandonat i que ara millorarem amb una aposta clara per aquest”, incidia. Altre dels temes d’actualitat que no han pogut faltar a la roda de premsa ha sigut la felicitació al subcampió olímpic “Orlando Ortega”, “ja ho vam comunicar oficialment, però aprofitem el moment per tornar a donar l’enhorabona a l’heroi olímpic de la nostra ciutat”, sentenciava el regidor.

    Subir