elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El ple d'Ontinyent aprova el conveni per a l'hospital sense cap vot en contra

El ple d'Ontinyent aprova el conveni per a l'hospital sense cap vot en contra
  MÁS FOTOS
  El ple d'Ontinyent aprova el conveni per a l'hospital sense cap vot en contra - (foto 2)

  El ple de l’Ajuntament d'Ontinyent va aprovar ahir sense cap vot en contra la signatura d’un conveni amb la Conselleria de Sanitat per a la construcció del nou hospital de la ciutat. La sessió també va aprovar sense vots en contra la concertació d’un préstec de 1.850.000 euros per finançar la compra dels terrenys designats junt al dipòsit duaner, i una modificació de crèdits i de l’annex d’inversions per poder dur a terme els tràmits necessaris a tal efecte.

  Tant l’informe de la Conselleria com el document del conveni estan a disposició de la ciutadania a través de la web municipal, www.ontinyent.es Tots els punts van comptar amb vots favorables de tots els grups, excepte el PP, que es va abstenir en els tres casos, i Ciutadans, que ho va fer en el primer.

  L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, agraïa el to del debat que es va produir i el fet que cap partit votara en contra del que qualificava de “un repte per a la ciutat i la corporació que afrontem amb il•lusió però amb cautela”. El primer edil exposava en la intervenció que tancava el debat que “estàvem en un punt mort on la pilota estava en l’Ajuntament. El Consell Veïnal va donar el seu vist-i-plau a la ubicació de l’Hospital a estos terrenys, extrem que ha ratificat un informe de la Conselleria, i ara el que està en la nostra mà és posar eixos terrenys a disposició d’aquesta i a partir d’ací reivindicar allò que ens mereixem com a ciutat. No és moment de mirar arrere sinó de tenir perspectiva de ciutat i anar cap avant, i en això està aquest govern i de segur tots els partits de la corporació”, assenyalava.

  Del conveni aprovat ahir es desprèn que, després dels preceptius tràmits, la Conselleria iniciarà l'obra abans del 31 de desembre de 2018. Prèviament és necessària l’adquisició de la parcel•la designada, que després de les gestions realitzades des de l’àrea de Territori pel regidor Jaime Peris, tindran un cost de 1’85 milions d’euros, molt per davall del que s’havia determinat per l’administrador concursal quan estos terrenys van passar a mans de la Sareb (2’7 milions). La compra obliga a l’Ajuntament a fer un préstec, però bona part del cost dels terrenys vindrà compensat per la taxa de construcció de l’hospital que haurà de pagar la Generalitat, i que suposarà un ingrés estimat de 1’15 milions d’euros.

  La primera tinent d’alcalde i portaveu del Govern d’Ontinyent, Rebeca Torró, destacava que “hui obrim un camí d’esperança, però traçat amb prudència, responsabilitat, rigor i lleialtat. Volem garantir la construcció de l’hospital en uns terrenys que els informes tècnics destaquen com els més funcionals i amb millor ubicació i sostenibilitat econòmica, i volem fer-ho sobre la base d’uns terminis realistes i amb els menors costos possibles. Però que tots tinguen molt clar que anem a lluitar per l’Hospital independentment de qui estiga governant a València, ja que tenim molt clar què estem ací per a defensar els interessos d’Ontinyent, i no de cap partit. I anem a estar sempre amb la ciutadania per a que siga una realitat”, concloïa.

  Subir