18 de febrero de 2020 18/2/20

La Diputació recolzarà Ontinyent en l’organització del Festival Diània

La Diputació recolzarà Ontinyent en l’organització del Festival Diània - (foto 1)

  La Diputació de València recolzarà econòmicament el Diana, el Festival de primavera de les comarques centrals que acollirà Ontinyent del 24 al 26 de març amb una ampla oferta d’oci i música organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i la cooperativa Sinèrgies.

  Així li ho ha confirmat la diputada provincial de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, al regidor coordinador de l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris, amb qui s’ha reunit a Ontinyent per tractar diverses línies de col·laboració de la corporació provincial i l’Ajuntament en materia de Joventut i Igualtat.

  La primera d’elles estava la sol·licitud per part d'Ontinyent de finançament per al projecte del Festival. La diputada ha accedit a col·laborar, i s’ha mostrat molt interessada en en aquests tipus de festivals a través de Sona la Dipu, destacant el cas del Diana com a especialment interessant, en ser una proposta realitzada de joves per a joves, en comptar-se amb una cooperativa d’emprenedors joves.

  Per altra banda, García va explicar les Subvencions als Programes municipals de Joventut que des de la Diputació es te intenció de traure en esta matèria, adreçades a ajuntaments, mancomunitats i associacions, i també es va explicar altres tipus d'activitats com cicles formatius que tracten de treballar amb el teixit associatiu accions divulgatives per educar en la diversitat i transmetre valors d’igualtat des d'edats primerenques.

  Un exemple serà la II Edició de l’Àgora amb la Dipu, se celebrarà en 15 dies a l’alberg Rural de Gestalgar amb tallers sobre igualtat, violència de gènere en adolescents, entre altres. Jaime Peris ha confirmat que des d’Ontinyent es convidarà al teixit associatiu juvenil local a participar d’aquestes jornades. Al mateix temps, Peris va proposar que Ontinyent aculla la presentació del llibre “Sin genero de dudas” d’Alícia Miyares, un esdeveniment inclòs dintre de la programació d’Igualtat de la Diputació.

  Per últim, es va explicar la campanya del Dia Internacional de la Cero Discriminació, una jornada que la Diputació celebrarà dividida en 3 etapes: la primera, adreçada a col·legis i instituts, consistirà en la participació en els stands de les associacions i col·lectius col·laboradors, tals com LAMBDA, Moviment contra la intolerància, plataforma intercultural, assemblea de coooperació per la pau, pla inclusió CV, o la Fundación Secretariado Gitano.

  La segona estarà adreçada a associacions, col·lectius, centres ocupacionals, escoles d’adults o entitats veïnals, amb el mateix funcionament que la primera; i finalment la tercera etapa consistira en dues meses oberts per a tots els públics: una titolada “100% jóvenes i Divers@s” i altra amb el títol de “Cero Discriminación”.

  Jaime Peris tenia paraules d’agraïment per “la bona predisposició mostrada per Isabel García a col·laborar i atendre les propostes que li hem fet en una reunió mantiguda a més a la nostra ciutat, una mostra més de la voluntat de la institució que presideix el nostre alcalde, Jorge Rodríguez, d’estar al costat dels municipis”, assenyalava.

  Subir