elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Un dels millors duets de guitarra i piano del món actua al Festival Luys Milán d’Ontinyent amb entrada gratuïta

Un dels millors duets de guitarra i piano del món actua al Festival Luys Milán d’Ontinyent amb entrada gratuïta
  • El “Duo Cuenca” que actuarà aquest divendres al Teatre Echegaray han gravat 7 discos i interpretat els seus temes a destacats auditoris de 28 països

Ontinyent reprèn aquesta setmana el Certamen de Guitarra Luys Milan, un esdeveniment organitzar per l’Escola de Música Ad Libitum i la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent que adopta enguany el format d’un Festival que inclourà tres concerts d’assistència gratuïta.

Després de l’actuació del duet de guitarra i violí Haniszewska-Kandulski Duo, el segón concert serà aquest divendres 4 d’octubre amb els andalusos germans José Manuel i Francisco Cuenca, el “Duo Cuenca”, als quals el director del Festival, Rubén Parejo, definia com “possiblement el millor duet de guitarra i piano del món, únicas a la seua manera de fundir en un estos dos instruments”. El guitarrista del duet, Francisco Cuenca, ha destacat com a solista a orquestres com la simfònica de RTVE; l’Orquestra de Cambra “Reina Sofia”; l’Orquestra Simfònica d’Odesa (Ucrania) o l’Orquestra Simfònica de Carolina del Nord (Estats Units).

Com a duet han gravat 7 discos i desenvolupat una ampla carrera artística per 28 països de tot el món, actuant a auditoris com el Carnegie Hall de New York; el Teatre Real de Madrid; el Guitar Palace de Yasato (Japó) o l’auditori Hacettpe d’Ankara (Turquía). Han estat condecorats amb la Medalla Andrés Segovia per la Fundació que porta el nom de l’il·lustre guitarrista.

El Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, qui mostrava “el recolzament del Govern d’Ontinyent a esdeveniments com aquest, que ajuden a difondre el nom d’Ontinyent, a atraure visitants d’altres localitats, i a posar el món de la cultura a l’abast de tots i totes amb concerts de primera línia a més amb entrada totalment gratuïta per als assistents”.

Subir