elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Corredor Polonès s’acomiadarà dels escenaris a Ontinyent

  El Corredor Polonès, la banda de rock alternatiu en valencià, s'acomiada dels escenaris, després d’una trajectòria de 15 anys al panorama musical. I ho farà a Ontinyent, la ciutat que els va veure nàixer i evolucionar, el proper 9 de gener de 2015 a la Sala Gomis, amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i la Fundació Campus Ontinyent.

  Per aquest comiat, el membres del grup han preparat un concert “molt especial”. A més de repassar la seua discografia, presentaran el seu darrer disc publicat: “Fenòmens tangibles”, nominat com a Millor Disc de Rock als Premis Ovidi Montllor 2014. El concert, d'hora i mitja de duració, veurà passar a molts dels exmembres de la banda, donant-li a l'espectacle una vessant molt emotiva.

  El Corredor Polonès és una banda de rock melòdic en valencià sorgida a Ontinyent l’any 2000. Va néixer i ha estat com un projecte obert de músics inquiets, amb passió pel rock alternatiu. El 2002 va traure el primer treball en format EP; posteriorment durant 2003 i 2004 va estar treballant en diferents projectes i col•laboracions i va traure fins a 4 temes nous repartits en recopilatoris, bandes sonores, concursos i altres col•laboracions, com per exemple la versió rock oficial de l'himne de l'Ontinyent CF.

  Posteriorment el 2005 va enregistrar 7 temes nous per al CD compartit “Catalunya Punk’s” (Bullanga Records 2005) La banda va continuar col•laborant en diferents recopilatoris i altres projectes a més d’estar present en nombroses gires i concerts d’especial importància, fins a ficar-se de cap, entre 2008 i 2009, en la preparació del seu següent disc “L’Embaràs d’Agnieszka”

  Materialitzat en 2010; “L’Embaràs d’Agnieszka” (Maldito Records 2010) fou enregistrat i mesclat per Roger Garcia als RPM estudis de València i masteritzat per Mika Jussila als estudis Finnvox (Helsinki). Aquest àlbum fou tota una aposta per l’stoner melòdic, el rock alternatiu o fins i tot indie, varen oferir així una experiència poques vegades presentada en la nostra llengua. Una clara aposta per guitarres dures i a la vegada dolces. Una evolució que va emfatitzar en la recerca d’un so propi i alhora representatiu de les influències de la banda. El disc va rebre el reconeixement dels premis Ovidi Montllor com a Millor Disc de Rock del 2010 i fou un dels 10 millors discos en català de 2010 segons el públic de la revista Enderrock.

  Després de fer gira amb el disc el 2010 i 2011, 2012 fou un any intens per la posada en marxa del projecte #elcamellpostrat un concert acústic en directe a l’estil dels “Unplugged” de grans bandes com Alice In Chains, Nirvana o Queensrÿche, es varen reinventar les cançons de la banda i adaptar per a espais més tranquils i d’escolta activa. Un espectacle emotiu i relaxant on les melodies i les cordes en acústic varen prendre el protagonisme. Aquest concert fou enregistrat el març de 2012 al auditori d’Agullent (València) i publicat en format USB el desembre de 2012.

  Finalment 2013 ha estat l’any de preparació del nou treball Fenòmens Tangibles que va sortir tot just començar 2014. Un disc en la línea musical del grup, reforçant i recuperant però la immediatesa i la duresa d’anteriors treballs al disc de 2010. Un so més directe, més potent i cru, potser fins i tot brut; no s’ha buscat sonar net en la línia dels darrers anys al món de la música. Gravat als estudis Montesa Audio per Ian Clayton i mesclat, masteritzat i produït per Ivan Aliaga i El Corredor Polonès als Eco Estudis. Una aposta per la improvisació i la imperfecció a l’estudi, evitant efectes especials, netedats, quantitzacions i postafinacions. Tot un homenatge volgut a aquells primers discos de moltes bandes dels ’90 que han influenciat al grup. Aquest disc va ser nominat com a Millor Disc de Rock als Premis Ovidi Montllor 2014.

  Aquest últim concert d’El Corredor Polonés té el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d'Ontinyent i la Fundació Universitària Campus Ontinyent. L'entrada serà gratuïta, i com ja s’ha avançat, es realitzarà el dia 9 de Gener de 2015, a les 19 hores, a la Sala Gomis, al carrer Sanchis Guarner d’Ontinyent.

  Subir