elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent

Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 2)
  Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 3)
  Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 4)
  Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 5)
  Conclou el III Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent - (foto 6)

  Més de 8.000 espectadors de totes les edats han convertit el III Festival de Circ i Teatre de Carrer d’Ontinyent en tot un èxit. L’innovador espectacle “Potted”, de la companyia “La Tròcola”, que es va haver de posposar el passat 3 de gener, tancava ahir al Teatre Echegaray un cicle que ha dut per tercer any consecutiu la màgia del circ a tots els barris d’Ontinyent durant les dates nadalenques, amb representacions realitzades majoritàriament a peu de carrer. Equilibris verticals, malabars, postures acrobàtiques i trapezi eren els ingredients de “Potted”, que va sorprendre als assistents amb la seua depurada tècnica acrobàtica i malabarística i un fort impacte visual.

  El Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava que les 10 activitats organitzades pel consistori “ens ha permès continuar en dues línies en les que hem estat treballant des de l’àrea de Cultura, en traslladat una volta més les activitats culturals a tots i cadascun dels barris, tot convertit la ciutat en un pol d’atracció tant per als propis veïns de la ciutat com d’altres localitats”.

  Els espectacles, que han omplit de llum i color els carrers, començaven amb l’espectacle “Volante”, de la companyia gironina “Estampades”, que va emprar el campanar de Santa Maria per a les seues acrobàcies, en una representació que es va qualificar de “històrica” i va omplir de gom a gom els voltants de la Plaça Major. Des d’aleshores, artistes com els castellonencs La Furtiva de la companyia Scurasplats, la companyia Disparatario d’Algemesí o Rodamóns Teatre d’Alboraia eren sols alguns dels participants en una iniciativa que el regidor de Cultura destacava que “també ha servit per a animar les vacances de Nadal dels xiquets i xiquetes d’Ontinyent i els voltants, oferint a mes a més als pares una atractiva eina per conciliar la vida familiar i laboral”.

  José Antonio Calabuig aprofitava per avançar que ja s’està pensant en la IV edició que podria tenir una prèvia en primavera en forma de tallers formatius que incentiven la creació de propostes artístiques novedoses i la formació artística, uns tallers en els que s’està treballant i dels que es donaran detalls pròximament.

  Subir