27 de febrero de 2021 27/2/21

Un cicle de visites guiades al Poble Nou mostra el valor de les esglésies del barri

Un cicle de visites guiades al Poble Nou mostra el valor de les esglésies del barri - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Un cicle de visites guiades al Poble Nou mostra el valor de les esglésies del barri - (foto 2)

  “Tresors d’un barri” és el nom del cicle de visites guiades que mostrarà el valor de les esglésies del barri del Poble Nou d’Ontinyent en dues sessions programades per als propers dos diumenges.

  L’activitat, organitzada per l'Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou dins del projecte Poble Nou Endins, compta amb la col·laboració de diverses entitats entre les que es troba l’Ajuntament d’Ontinyent des d’on el regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava la importància d’estes iniciatives per dinamitzar el barri: “el festival d’arts escèniques que va tenir lloc a principis d’any va ser un èxit, i des del Govern d’Ontinyent anem a seguir recolzant idees com aquesta, que ajuden a dinamitzar i que la gent conega les singularitats d’un barri amb tanta història com el Poble Nou”.

  Rafa Ballester, membre de la Colla de Campaners (altra de les entitats que col·labora en la iniciativa) serà l’encarregat de guiar estes visites gratuïtes i de lliure participació. Ballester és, a més de veí del barri i membre de l'entitat organitzadora, membre de la Colla de Campaners, escultor, col·leccionista, dansador i un gran coneixedor del patrimoni local. Ballester explicava que “els campanar de Santa Maria i l’Església si que acullen visites organitzades, però altres no, i volíem suplir aquest dèficit. Les que visitarem són esglésies amb molta història que comptarem en esta activitat”, avançava.

  La primera jornada de visites serà diumenge 28 de juny a les 9h, visitant-se l'Església de l'Arcàngel Miquel i l'Ermiteta de la Concepció. El punt de trobada s'ha establert a aquesta darrera, al carrer Sant Antoni, 22. El diumenge següent, el 5 de juliol, a la mateixa hora, es podrà conèixer la Parròquia de Sant Carles i l'Església de Sant Francesc, ambdues situades al Carrer Major. El punt de trobada serà a la porta de la Parròquia de Sant Carles (carrer Maians, 55).

  Des de l’organització de l’activitat, Mª Angels Moreno (ACPV) destacava que “el patrimoni dels nostres barris és molt desconegut, quan a l’hora de fer turisme sí que mirem esglésies i edificis d’altres localitats. Una iniciativa com aquesta pot servir per ajudar-nos a mirar el nostre entorn d’altra manera”.

  La Presidenta de l’Associació de Veïns de Poble Nou, Trini Belda agraïa la implicació de totes les persones que han volgut formar part d’una iniciativa sorgida al si de “Poble Nou Endins” a la que animava a participar a tota la ciutadania.

  Subir