elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El cicle “L’Ontinyent de Gomis” repassarà de manera didàctica la tradició musical local

El cicle “L’Ontinyent de Gomis” repassarà de manera didàctica la tradició musical local
  • El professor i vicepresident de “La Nostra Terra” Manuel Requena impartirà a l’EPA una conferència recolzada amb més de 20 diapositives

Una conferència sobre la tradició musical local de la que va ser hereu el músic Josep Melcior Gomis reprendrà demà dijous el cicle “L’Ontinyent de Gomis” que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent per commemorar el 225 aniversari del músic ontinyentí.

Serà a partir de les 19:30 hores a l’EPA Sant Carles, a càrrec del professor i vicepresident de l’associació “La Nostra Terra” Manuel Requena, qui impartirà una conferència recolzada amb més de 20 diapositives. Requena, persona de llarga trajectòria vinculada a la cultura i tradicions locals, ha avançat que la seua serà una intervenció “molt didàctica i accessible per a tot tipus de públic, en la que posarem en valor no sols anècdotes i detalls sobre Gomis, sinó que també farem referència als músics Martínez Valls, Pérez Jorge o Quintin Matas entre molts altres músics tant anteriors com posteriors”, explicava.

A més a més, es projectaran més de 20 diapositives al voltant de la vida i mort de Gomis en les que, per exemple, es podrà contemplar la ubicació exacta de la casa on residia el músic. “La recuperació del patrimoni ha d’anar més enllà de la recuperació d’infrastructures, perquè el patrimoni immaterial és tan important com el material, i en aquest sentit posar en valor la figura de Josep Melcior Gomis era una necessitat”, afegia.

La conferència s’emmarca al seu torn en la Setmana Cultural del CFPA Sant Carles, que dedicarà íntegrament la jornada de demà a la figura de Gomis, amb activitats que inclouran una visita guiada a la Vila; la col·locació d’una tela pintada de Gomis obra de la professora Maria Carballo, i d’una partitura gegant obra de la també professora Rosario Palma, autora també del bust de Gomis que s’inaugurarà al pati del centre a les 20:30 hores, després de la conferència.

Subir