23 de noviembre de 2019 23/11/19

El Campus d’Ontinyent comptarà el proper curs amb dos nous laboratoris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

El Campus d’Ontinyent comptarà el proper curs amb dos nous laboratoris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport - (foto 1)

  El nou edifici del Campus es veurà millorat en breu en iniciar-se les obres de condicionament de la planta que restava buida, de 915m2, que serà utilitzada per a ubicar dos laboratoris de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i vestidors. Les obres comencen a finals d’agost o principis de setembre i duraran al voltant de 4 mesos, per la qual cosa es preveu que estiguen a punt durant el proper curs acadèmic.
  Des de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport s’ha explicat que un dels laboratoris serà d’Anatomia i Fisiologia, i l’altre de Biomecànica i Rendiment Esportiu. Són laboratoris dedicats a assignatures de la carrera que fan valoracions funcionals, proves d’esforç o de control anatòmic i fisiològic de l’esportista. Allí es podrà fer per exemple investigació i anàlisi del moviment, comptant amb maquinària específica com ara cintes de córrer especials, plataformes de forces, cambres d’anàlisi del moviment, i també peses i maquines més típiques però preparades per a fer anàlisi i estudi d’aspectes com la tensió de les forces.

  Així, l’alumnat d’Ontinyent tindrà al seu abast la mateixa maquinària que els estudiants de València, equips d’última generació que podran utilitzar des del primer curs de la carrera. A més a més, els alumnes de magisteri que tenen assignatures d’expressió corporal i jocs infantils també faran ús d’estes instal·lacions, que inclouen també la construcció d’uns vestidors per a canviar-se.

  Estes obres formen part de l’acord signat el passat mes de febrer per Jorge Rodríguez com a President de la Diputació de València, la 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, pel qual les tres entitats inverteixen enguany 1’1 milió d’euros en infrastructures esportives i universitàries a la ciutat. A l’acte de signatura, al qual estava també present la diputada d’Esports, Isabel García, Jorge Rodríguez i Esteban Morcillo coincidien en destacar l’acord com a “un pas essencial perquè Ontinyent seguisca creixent com a ciutat universitària i esportiva”.

   

  ocultar
  El Campus d’Ontinyent comptarà el proper curs amb dos nous laboratoris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport
  Subir