1 de marzo de 2021 1/3/21

Les ames de casa s’interessen per la gestió del Govern d’Ontinyent

Les ames de casa s’interessen per la gestió del Govern d’Ontinyent - (foto 1)
  • L’Alcalde explica al col·lectiu en una xerrada els pilars bàsics “que han marcat una nova manera de fer les coses a l’Ajuntament” i fan que “Ontinyent marque el camí”

MÁS FOTOS
Les ames de casa s’interessen per la gestió del Govern d’Ontinyent - (foto 2)

Les ames de casa de l’Associació Tyrius d’Ontinyent han preguntat a l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, diverses qüestions relatives a la gestió que està realitzant el Govern d’Ontinyent en esta legislatura. El primer edil ha participat a una xerrada a la qual ha explicat a les membres del col·lectiu els pilars bàsics “que han marcat una nova manera de fer les coses a l’Ajuntament, que estan fent que pugam dir que Ontinyent marca el camí”. D’aquesta manera, i acompanyat de la projecció d’un “power-point”, l’Alcalde explicava a les presents estos 4 pilars bàsics de la gestió: la regeneració democràtica; la gestió econòmica eficient; l’aposta per la política social; i el foment de la promoció econòmica.

Quant a la regeneració democràtica, el primer edil posava de relleu “l’aposta real per la participació ciutadana”, mitjançant mesures com la renovació de la Carta de Participació Ciutadana, la reactivació de tots els Consells sectorials de participació; la creació de nous Consell de participació o la creació del Consell de Ciutat. A més a més, amb “Ontinyent participa” “hem marcat el camí amb una forma de participació per la que s’han interessat més de 30 municipis i també televisions de tota Espanya”. De la gestió econòmica destacava que s’ha reduït el deute municipal; estalviat en despeses de personal, despesa corrent i hores extra; que l’actual govern és el “més barat” de la història; i que s’ha optimitzat l’aprofitament dels recursos municipals.

L’Alcalde repassava també alguns aspectes de la nova política de promoció econòmica i la col·laboració amb els agents socio-econòmics, abordant qüestions com la dinamització del Consell Econòmic i Social, el Pla d’Ocupació o l’aposta per la inversió (PEU, Pla d’esponjament, PPOS 2014, Convenis Singulars, etc.) Com a resultat de tot açò, l’Ajuntament ha pogut augmentar la despesa social, i en educació, esports i cultura, augmentant les ajudes de primera necessitat: de 150.000 a 250.000 euros, o a millorar i incrementar els convenis amb ADIEM, Creu Roja o AFAO. “Estem marcant el camí d’una nova manera de fer les coses, i en esta línia anem a seguir treballant”, destacava l’Alcalde.

Subir