24 de enero de 2021 24/1/21

Ajuntament i Cambra de Comerç posen en marxa un programa de foment d’ocupació per a joves

Ajuntament i Cambra de Comerç posen en marxa un programa de foment d’ocupació per a joves - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Ontinyent i la Cambra de Comerç de València han encetat hui les accions d’un programa de foment d’ocupació per a joves de 16 a 29 anys. Es tracta del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) integrat al Sistema de Garantia Juvenil, que forma els i les joves gratuïta i personalitzadament, i subvenciona a aquells participants que emprenguen o a les empreses que els contracten, mitjançant ajudes del Fons Social Europeu.

  El regidor coordinador de Política Econòmica de l’Ajuntament, Pablo Úbeda, que presentava hui la primera de les accions contemplades en aquest programa, destacava que per al Govern d’Ontinyent “la reducció de l’atur és una prioritat, i per això no desaprofitarem mai cap oportunitat per fomentar la inserció laboral”, assenyalava.

  En aquest sentit, apuntava que aquest programa “posa a l’abast dels joves tota una sèrie d’eines que els poden ajudar a trobar un lloc de feina en les millors condicions. Tenim ja 100 joves inscrits al Sistema de Garantia Juvenil, anem a fer vàries sessions informatives per a ells, però el programa segueix obert per als empadronats a Ontinyent de 16 a 29 anys inscrits al SERVEF, que poden demanar informació a l’Oficina de Promoció Econòmica o al Viver d’Empreses de la Cambra”, explicava.

  Les jornades d’orientació que s’estan duent a terme en primera instància busquen les necessitats especifiques de cada usuari, que després tindran al seu abast cursos formatius en dues línies, una de matèries bàsiques troncals i altra en àrees específiques.

  Les empreses seran també objecte d’acció d’aquest programa, i el 10 de març es farà una reunió informativa per a donar-les a conèixer com funciona el PICE i els avantatges que tindran per contractar els usuaris del programa, ajudes que poden arribar als 1.500 euros per empresa. A més a més se’ls preguntarà per les seues necessitats formatives per tal d’adreçar els usuaris del programa a eixa formació, de manera que s’afavorisca les contractacions. Els usuaris del programa que hagen optat per autoocupar-se com a emprenedors, també tindran una ajuda que en aquest cas de fins a 1.800 euros.

  Pablo Úbeda destacava que aquest programa “és molt complet, pensem que pot ajudar als participants a integrar-se al mercat de treball i en qualsevol cas augmentarà la seua empleabilitat, i en estar dissenyat de manera que s’adapte als joves i a les pròpies empreses, esperen que done bons resultats”, concloïa.

  Subir