19 de noviembre de 2019 19/11/19

1200 escolars participaran a una coreografia conjunta a la Plaça de Sant Domingo

1200 escolars participaran a una coreografia conjunta a la Plaça de Sant Domingo - (foto 1)
  • El regidor de Cultura destaca l’interès d’un projecte obert també als centres educatius de tota la comarca

Més de 1200 alumnes d’infantil i primària participaran el aquest dimarts 12 d’abril a una coreografia conjunta a la Plaça de Sant Domingo, al marc de la III edició del “Circuit Artístic-Cultural” posat en marxa per l’Associació Cultural Dansa Òpera a Ontinyent. Es tracta d’un projecte educatiu avalat per l’Ajuntament, que es va posar en marxa en 2014 per tal de donar a conèixer als escolars els beneficis mentals i físics de la dansa, i donar a conèixer el Dia Internacional de la Dansa, que es celebra el 29 d’abril.

La programació d'enguany s'ha basat en un primer lloc en la realització d'un taller en els col·legis , on els ballarins interactuen amb els xiquets, convidant-los a ser creatius amb el moviment i aprenent entre tots al fet que memoritzen xicotets encadenaments de ball. Algunes d'aquestes coreografies es posaran en pràctica durant la representació del musical infantil que es realitzarà en dues sessions matinals especials per als escolars el dia 12 d'Abril.

L'espectacle ofereix una posada en escena intensa, divertida, lúdica i participativa, i es narra la coneguda historia de “Ventafocs” amb el toc especial que l'equip d'Òpera dóna a les seues produccions combinant d'una banda música, dansa i teatre. En segon lloc ,com a culminació al Circuit artístic pedagògic 2016 es realitzarà una dansa comunitària denominada “Et mous tu” en la plaça Sant Domingo, on els 1200 escolars juntament amb els professors i acompanyants ,ballaran conjuntament una coreografia. Les expectatives per a enguany han superat els anteriors ja que, a més dels escolars d'Ontinyent, s'han sumat Centres educatius de Canals, Guadassèquies, Palomar i Bellús.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava l’interès d’aquest pioner projecte “que ajuda a conèixer la dansa als xiquets i xiquetes i també reforça la línia d’exercir una capitalitat amable per a les poblacions veïnes, ja que és un projecte que està obert a tota la comarca”, manifestava.

ocultar
1200 escolars participaran a una coreografia conjunta a la Plaça de Sant Domingo
Subir