elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Visita de xiquets saharauís a l'Ajuntament

Visita de xiquets saharauís a l'Ajuntament

  Este matí l'Ajuntament d'Oliva, amb la regidora de Benestar Social al capdavant, Paqui López, ha rebut la tradicional visita que cada any realitzen els xiquets saharauís que participen en la Campanya Vacances en Pau. A la recepció també han assistit les famílies acollidores d'Oliva, i d'altres municipis de la comarca, juntament amb els responsables d'ACAPS La Safor i regidors de les diverses formacions polítiques del consistori. En acabar l’acte, des del Departament de Benestar Social, se'ls ha lliurat un obsequi commemoratiu als 12 xiquets que formen part d'esta campanya.

  Vacances en Pau 2013 és una campanya humanitària a través de la qual es pretén donar a una sèrie de xiquets saharauís un estiu diferent, on rebran una sèrie d'atencions mèdiques que complementaran les que ja reben en els campaments de refugiats d'on procedeixen.

  “Vacances en Pau és també l'expressió de la solidaritat del nostre poble amb un poble, com el saharauí, que ha patit i continua patint la injustícia motivada pels interessos del context internacional” assenyalava la regidora Paqui López.

  La campanya és possible, cada any, gràcies a la solidaritat de les famílies acollidores que obrin les portes de casa seua a estos xiquets i xiquetes saharauís.

  “El poble saharauí, a pesar de patir unes condicions d’extrema dificultat, lluita unit dia a dia per la seua dignitat, la qual cosa suposa un exemple a seguir per a tots nosaltres” comentava la regidora.

  Al marge de les revisions mèdiques, els xiquets també podran gaudir d'un complet programa d'activitats que es duran a terme al llarg de tota la campanya estival en una bona part de localitats de la Safor. Els xiquets gaudiran de les seues merescudes vacances fins a principis del mes de setembre, data en què tornaran a la crua realitat de la seua vida diària en els campaments de refugiats. "Volem agrair al Club de Rem d'Oliva la seua participació ja que han preparat per a hui una jornada lúdica on participaran tots els xiquets" comentava la regidora Paqui López.

  Subir