elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Torna el ‘Cinema als barris’ amb 5 nits de pel·lícula per a tots els públics

Torna el ‘Cinema als barris’ amb 5 nits de pel·lícula per a tots els públics
  MÁS FOTOS
  Torna el ‘Cinema als barris’ amb 5 nits de pel·lícula per a tots els públics - (foto 2)

  Oliva torna a organitzar les nits de ‘Cinema als barris’ per gaudir al ras i debades amb el veïnat, els amics i la família. La bona a collida que va tindre l’any passat aquesta proposta dels Serveis Culturals de l’Ajuntament d’Oliva ha fet necessària una nova edició que, a més a més, amplia el nombre de pel·lícules programades.

  Així ho han contat aquest matí Enric Escrivà, regidor de Cultura, i els presidents i representants de les associacions veïnals de la ciutat que col·laboren en l’organització: Anna Roig del Raval, Antonia Vilches i Amparo Berbegall de Sant Francesc, Lorenzo Jordà i Paco Jiménez del Pinet, Juan José Marín del Romaní, i Pilar Sempere del Raval-Gerreria.

  Totes i tots han coincidit amb el regidor que la iniciativa, completament gratuïta, afavoreix l’accés cultural a la població que no estiueja o no pot baixar a la platja per gaudir de la programació estiuenca al casc marítim. A més a més, s’han triat cinc espais de referència per al veïnat, escoltant sempre els suggeriments de les associacions. És el cas de les sessions programades al CEIP La Carrasca i al carrer de Sant Vicent, que s’incorporen a la cartellera d’enguany.

  3 barris, 5 espais i 5 pel·lícules per a 5 dies d’agost a les 10 de la nit

  La primera projecció, el dimecres 1 d’agost, es realitzarà a la plaça de Sant Roc. Un espai idoni per a “Animales fantásticos y dónde encontrarlos”, una pel·lícula de gènere fantàstic que segurament ens recordarà el món màgic de Harry Potter perquè l’autora del guió no és altra que J.K. Rowling, la creadora del famós mag.

  El dimecres següent, dia 8, ens tornarem a trobar davant la pantalla i, en aquesta ocasió serà a la plaça del Riuet dels Frares. Anirem a veure “Mi amigo el gigante”, una pel·lícula on la imatge real i l’animació s’uneixen sota la direcció de Steven Spielberg. Una xiqueta que no pot dormir coneix i es fa amiga d’un gegant amb el qual fugirà de la institució on viu per compartir sorprenents aventures.

  A continuació, en la cita del dimarts 14, ens submergirem de ple en el cinema d’animació amb eixes criatures indescriptibles que han arrabassat el cor de grans i menuts: els minions. La tercera part de “Gru, mi villano favorito” ens garanteix una vetllada de rialles al CPC El Pinet.

  La gran pantalla del ‘Cinema als barris’ seguirà corrent el poble i el dimecres 22 d’agost, s’instal·larà al pati del Col·legi Públic La Carrasca. De nou una pel·lícula d’animació, i en aquest cas de factura espanyola. “Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas” no ens donarà treva en les seues aventures relacionades amb el món de l’arqueologia.

  La darrera setmana d’agost, el dimecres 29, acomiadarem les nits de cinema al carrer de Sant Vicent. Eixa nit, el carismàtic Jordi Sánchez encarna a Gregorio, un banquer molt conservador, molt del Madrid i molt renegó. Les parelles dels seus fills són un català del Barça, un “perroflauta” i un basc d’origen africà que s’acaba de prometre amb el seu fill. Amb aquest argument ja podem fer-nos una idea de “Señor, dame paciencia”, que com sempre també començarà a les 22.00 h.

  A Oliva, com a tants pobles de la Mediterrània, l’estiu sempre ha sigut un temps de traure les cadires al carrer a poqueta nit i sopar amb el veïnat, d’eixir a la porta de casa o anar i tornar passejant pels carrers. És en eixes hores quan “estiuava” la gent del poble que no baixava a la mar. Tot i que encara ens trobem gent que manté la tradició, ja no es tracta d’un costum habitual. “Amb aquesta iniciativa volem posar l’excusa per recuperar eixa convivència durant les nits d’estiu. Només cal que porteu el sopar, perquè la resta és cosa nostra”, ha conclòs Escrivà.

  Subir