elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els tipus impositius de l'IBI es mantindran igual que en l'exercici 2015 a causa d'un error administratiu

  Un error ha retardat la publicació de les ordenances fiscals que l'Ajuntament d'Oliva va aprovar el passat 12 de novembre, de tal manera que no serà possible la seua entrada en vigor a data 1 de gener del 2016, la qual cosa és preceptiva per llei.

  Una confusió en la modalitat d'anunci en el BOP de la província de València ha generat un retard de 5 dies que impedirà l'entrada en vigor de les ordenances fiscals.

  Els anuncis, enviats al BOP el 16 de novembre passat, van aparèixer publicades ahir, dimarts 24 de novembre, amb la qual cosa no es compleix el còmput de 30 dies hàbils d'exposició pública (i menys encara amb la condició d'inhàbil del dilluns 7 de desembre).

  Esta circumstància sobrevinguda i fortuïta, en el cas de l'ordenança fiscal que regula l'impost de l'IBI, farà que es mantinguen en l'exercici 2016 els mateixos tipus impositius de l'exercici 2015: 0,86% per l'IBI de naturalesa urbana, i 0,55% per l'IBI de naturalesa rústica.

  El govern local té previst regularitzar esta situació en el proper exercici 2017, recuperant i augmentant la baixada prevista en el tipus impositiu d'IBI urbana. Així com mantindre, en la mesura del possible, les inversions que es pretenien destinar al camp oliver.

  En el cas de l'ordenança fiscal que regula l'impost de l'ocupació del domini públic, les modificacions afecten principalment a les taxes dels guals, amb una dismunició considerable de la taxa. L'Ajuntament d'Oliva està fent totes les consultes i gestions possibles per poder aplicar els nous preus de l'ordenança, aprofitant qualsevol escletxa legal que ho permeta, ja que es tracta de modificacions que aniran en benefici de la ciutadania per comportar una baixa en el preu. El regidor d'Hisenda, Vicent Canet, confia que tots els grups municipals, inclosa l'oposició, posaran de la seua part per facilitar les coses i que això siga possible.

  Subir