1 de abril de 2020 1/4/20

S'ha sol·licitat al SERVEF dur a terme un Taller d’Ocupació, amb el nom de “Centelles Oliva”

  L’Ajuntament d’Oliva, a iniciativa del tinent d’alcalde delegat d’Ocupació i Empresa, David González, ha sol•licitat subvenció al SERVEF per dur a terme un Taller d’Ocupació a la ciutat, amb el nom de “Centelles Oliva”.

  L’objectiu principal del taller d’ocupació és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte d’intervenció, posada en valor i millora paisatgística del parc públic de la muntanya de Santa Anna.

  Igualment, són també objectius generals del projecte:

  - Conservar i millorar el medi natural (millora de l’entorn natural i qualitat mediambiental i millora de l’accessibilitat i mobilitat)
  - Posar en valor els recursos naturals (promoció econòmica: creació d’ocupació i oportunitats i millora de les infraestructures de l’entorn i serveis locals)
  - Conservar i restaurar la coberta vegetal
  - Potenciar l’ocupació i l’emprenedoria sostenible
  - Generar activitat turística compatible basada en el medi natural

  El taller comptarà amb tres especialitats professional, com són: Promoció Turística Local i Informació al Visitant; Repoblaments Forestals i Tractaments Silvícoles; Operacions Auxiliars d’Acabats Rígids i Urbanització.

  El projecte compta amb un pressupost total de 319.132,92 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva es compromet a aportar 47.151,13 euros. Està adreçat a un total de 30 persones desocupades, 10 per especialitat, que gaudiran d’un contracte de formació i d’aprenentatge al llarg de 6 mesos, amb la finalitat de millorar la seua qualificació professional i afavorir-ne la seua inserció laboral. De fet, el taller d’ocupació també compta amb un Pla d’Acompanyament a la Inserció, que es durà a terme al llarg dels tres mesos posteriors a la realització del taller.

  En declaracions als mitjans de comunicació, David González ha manifestat que "amb este taller d’ocupació seguim complint amb el nostre compromís d'ajudar en tot allò que estiga en les nostres mans per a alleujar la situació d'atur que viuen moltes famílies d’Oliva. Ara, esperem que la Generalitat Valenciana valore l’esforç realitzat per l’ajuntament, i la necessitat de les famílies de la nostra ciutat, ja que des de l’any 2001, Oliva no ha rebut cap subvenció per a tallers d’ocupació".

  González també ha assegurat que en cas de no rebre subvenció per al taller d’ocupació per part del SERVEF, l’Ajuntament d’Oliva invertirà igualment els diners compromesos per a un pla d’ocupació local.

  Des de gener de 2014, moment en el qual David González es va fer càrrec de la Regidoria d’Ocupació i Empresa, s’han dut a terme 8 tallers d’ocupació i orientació laboral, jornades d’assessorament dirigides a empreses, un curs de motivació emprenedora, l’ajuntament ha participat en la formació de la Càtedra d’Innovació de la UPV-Campus de Gandia, s’ha signat un conveni amb Caixa Popular, com a cooperativa valenciana de crèdit, per facilitar la prestació de microcrèdits a emprenedors, s’ha arribat a acords i estem treballant conjuntament amb FEVECTA (Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat), i el CEEI (Centre Europeu d’Empreses Innovadores), s’ha gestionat la subvenció per contractar al llarg de l’estiu 114 persones desocupades del règim agrari, a més de reforçar les funcions pròpies de l’ADL i les de centre col•laborador del SERVEF, optant pel treball en equip i la transparència.

  Subir