11 de julio de 2020 11/7/20

S’obri al públic el Parc Tirant lo Blanc amb importants millores i novetats

S’obri al públic el Parc Tirant lo Blanc amb importants millores i novetats - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  S’obri al públic el Parc Tirant lo Blanc amb importants millores i novetats - (foto 2)

  La Regidoria d’Obres i Serveis que dirigeix Gabriel Oltra ha realitzat aquest matí l’acte de reobertura del Parc Tirant lo Blanc després de les obres de millora, ordenació i adequació que s’han dut a terme durant els darrers tres mesos.

  A l’acte han assistit l’alcalde, David González, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Blai Peiró, la regidora d’Educació, Dona i Gent Gran, Yolanda Pastor, i el regidor d’Obres i Serveis, Gabriel Oltra. També han participat d’aquesta jornada al voltant d’un centenar d’escolars de diversos centres educatius de la ciutat i una extensa representació del col•lectiu de jubilats, pensionistes i Ames de Casa Tyrius d’Oliva.

  El regidor d'Obres i Serveis, ha afirmat que "amb aquestes obres es milloren i amplien les zones de jocs infantils, es millora el ferm de tot el parc, i es creen zones per a jocs tradicionals, a més d'una zona per a la gent gran, amb equipament per a realitzar gimnàstica.”

  El projecte té un cost de 218.088 €, íntegrament subvencionat per la Diputació de València dins dels programes PPOS.

  El parc està ara distribuït en diferents espais; una zona biosaludable pensada per a la gent gran, l’àrea de jocs amb taules d'escacs, i jocs tradicionals valencians, i dues zones de jocs recreatius infantils.

  A més, s'ha millorat la il•luminació; s’ha renovat el mobiliari urbà i la zona de passeig, per tal de donar més seguretat i comoditat als seus usuaris.

  Aquestes actuacions s’han sumat a la renovació del ferm, tant de les zones de jocs, que s'amplien i disposaran de ferm amb cautxú, així com els vials interiors del parc, amb asfalt imprès, tot eliminant l’arena. Amb aquesta actuació es millora l'accessibilitat i la confortabilitat dels xiquets i grans.

  Al llarg del matí, els escolars assistents han practicat diferents jocs tradicionals amb l’ajuda de monitors, com ara el canut, la trompa, el sambori, tres en ratlla, o 7 i mig. Així mateix, el grup de jubilats i pensionistes han provat els diferents aparells de psicomotricitat ubicats a la zona reservada per a ells dintre del parc.

  Subir