24 de agosto de 2019 24/8/19

Oliva rep dos subvencions per valor de 34.583 euros per a programes d’ocupació

Oliva rep dos subvencions per valor de 34.583 euros per a programes d’ocupació - (foto 1)

El departament d’Ocupació i Empresa, que dirigeix el tinent d’alcalde en funcions David González, ha anunciat que Oliva ha rebut finançament per a posar en funcionament els programes de Salari Jove i d’Emcorp Turístic, per part de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació. Concretament, la quantitat total és de 34.583 euros, que permetrà la contractació per part de l’ajuntament de 5 persones aturades del municipi d’Oliva. La subvenció cobreix els costos salarials de la contractació, inclosa la cotització a la Seguretat Social.

D’una banda, el Programa de Salari Jove permetrà la contractació de dos joves aturats menors de 30 anys, inscrits com a demandants d’ocupació.  Els joves realitzaran obres i serveis d’interès general, que repercutiran en el poble d’Oliva, com ara, l’actualització d’un inventari de bens municipals i d’altra  l’actualització del patrimoni històric municipal. Aquest programa ha estat subvencionat amb una quantia de 22.889 euros.

Les contractacions subvencionades tindran una durada de sis mesos . En finalitzar el contracte, l’Ajuntament estendrà un certificat en el qual consten les funcions exercides, o treballs desenvolupats pel jove, per a incrementar la seua experiència i currículum, documentació que facilitarà el seu accés a futurs llocs de treball. “La subvenció està orientada als joves menors de 30 anys, un dels col·lectius amb majors dificultats per a aconseguir una primera experiència en el mercat laboral. Per a participar en el Programa Salari Jove, els aspirants se seleccionen tenint en compte la seua major adequació al lloc de treball oferit, en funció de la seua formació, és a dir, diplomats o Graus Superiors” assenyalava el regidor d’Ocupació i Empresa en funcions, David González.

En segon lloc, l’ADL d’Oliva ha rebut també una subvenció de 11.694 euros per a la posada en funcionament del Programa Emcorp Turístic amb el que es contractaran 3 persones aturades del municipi per a les places d’informadors turístics i Monitor Turístic/Guia. Aquesta subvenció ha estat concedida per la Conselleria d’Economia, Industria i Hisenda per a contractacions de persones aturades en municipis declarats turístics a la Comunitat Valenciana. Per a la elaboració d’estes memòries han col·laborat els departaments d’ADL i de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva.

David González ha mostrat la seua satisfacció perquè en 2 setmanes l’Ajuntament d’Oliva ha rebut 412.789 euros, entre el Taller d’Ocupació Centelles II, el programa de neteja dels llits dels rius i els valls del SEPE, Salari Jove o l’EMCORP turístic. Este finançament, sumat a les aportacions municipals aniran directament a programes per a la lluita contra l’atur i a actuacions d’interès municipal.

Finalment, González també ha manifestat esperar que el nou govern municipal s’aculla al segon Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques.

 

 

ocultar
Oliva rep dos subvencions per valor de 34.583 euros per a programes d’ocupació
Subir