elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Oliva retira els Moais per imperatiu de Costes

Oliva retira els Moais per imperatiu de Costes

  L’Ajuntament s’acull a la normativa de Costes i retira els elements decoratius de les instal•lacions temporals dels xiringuitos, però la Regidoria de Turisme expressa el descontent i el malestar que ha suposat aquest fet.

  Fa més de trenta anys que els empresaris que gestionen estes instal•lacions han anat creant una marca empresarial, una marca que ha suposat un distintiu de qualitat i una trajectòria professional que ha fet dels xiringuitos d’Oliva un referent de respecte vers el medi ambient i la sostenibilitat. “Els nostres xiringuitos representen la marca Oliva i són uns dels ambaixadors de la nostra marca com a destinació turística. Alguns d’ells ja emblemàtics, són empresaris que han creat una empremta i han cobert una demanda d’oci que Oliva necessitava.”, ha apuntat la regidora de Turisme d’Oliva, Imma Ibiza.

  I és que ara, amb l’aplicació de la Llei de Costes “i sense entendre molt bé per què” no es té en compte la voluntat de les administracions municipals que fonamentalment viuen del turisme, veuen mutilats un producte que durant més de trenta anys ha anat formant part del paisatge de les nostres platges.

  Des de l’administració d’Oliva es treballa per compaginar estes instal•lacions d’oci amb el respecte pel descans dels residents i turistes que gaudeixen d’unes vacances a Oliva. “La nostra administració té clar que és viable esta sinergia i ha establert mecanismes per tal que puga ser efectiu compaginar la voluntat d’uns per descansar i la d’altres per divertir-se.”

  Per estos motius, considerem que el vertaderament important és establir mesures per conciliar l’oci amb el descans, i no el fet d’instal•lar uns elements decoratius que en cap moment suposen un atemptat, ni al medi ambient, ni als veïns, ni a la sostenibilitat, ni a l’impacte visual de l’entorn de la nostra ciutat.

  “Tot el contrari, el fet de llevar-los sí que afecta la marca turística d’Oliva, amb més de trenta anys d’història, els ara perseguits “elements” han produït una mutilació en la patent d’Oliva com a destinació turística, tot just el contrari del que ens mana la doctrina turística.”

  Ibiza assegura que hi ha ajuntaments que han decidit pagar la denuncia i no llevar els esmentats elements, “res més que 600 € diaris per cada element; la pregunta és: si tan mal està tenir estos “elements”, perquè amb diners queda resolt el problema i continuen instal•lats en alguns municipis, com ara Gandia?“.

  “Sembla que la història no ens ha ensenyat res i continuem vivint en una societat de desiguals, en la qual uns es poden permetre les il•legalitats amb diners per davant i els altres han d’acatar la llei perquè són respectuosos.”

  Per a la responsable de Turisme el frau més gran és que este tipus de denúncies acaben recorrent-se, “o bé amb un canvi polític, cap la possibilitat que prescriguen, possiblement queden afectades per les rebaixes, qui sap?”.

  Oliva es pregunta qui pagarà 600 € diaris durant 60 dies per cada element decoratiu?: “Els ajuntaments, els propietaris o ningú?”.

  Subir