elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Oliva presenta un Figatell Sound consolidat i inclòs en la Fira i Festes

Oliva presenta un Figatell Sound consolidat i inclòs en la Fira i Festes

  Els regidors de l’Ajuntament d’Oliva de Festes (Pepe Salazar), Cultura (Enric Escrivà) i Joventut (Àlex Salort), acompanyats per dues representants de Joves d’Oliva en Moviment (JOM), Maria Fullana i Roser Fuster, han presentat aquest matí el Figatell Sound 2016.

  El Figatell Sound s’ha presentat com un festival consolidat i variat, que incrementa enguany considerablement l’aportació municipal, amb la participació de tres regidories: Festes, Cultura i Joventut.

  Per la seua banda, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, s’ha mostrat molt satisfet per la inclusió del Figatell Sound en la programació de la Fira i Festes d’Oliva 2016, que tindrà lloc del 17 al 19 de juny, i també per l’increment del suport municipal: “En total l’ajuntament aportarà el 65% del cost total del festival, 9.500 euros, i la resta correrà a càrrec de l’organització, és a dir, Joves d’Oliva en Moviment”.

  El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha explicat que l’Ajuntament ha triplicat la seua aportació d’anys anteriors perquè “es consolide com un festival important dintre del calendari de festivals de música de les comarques centrals valencianes”.

  El delegat de Joventut, Àlex Salort, ha destacat que el Figatell Sound “està organitzat per joves però obert a la resta de la societat. Estem parlant d’un festival organitzat per una associació molt activa, i per això l’ajuntament ha d’estar al seu costat, també per tindre un esdeveniment que sens dubte enriquirà, encara més, la programació de la Fira i Festes”.
  Les representants de l’organització, el col•lectiu Joves d’Oliva en Moviment han agraït la col•laboració de l’ajuntament. “Gràcies a l’aportació municipal hem pogut fixar uns preus d’entrada molt assequibles, a 3 euros l’entrada anticipada i a 5 euros en taquilla”, ha explicat Maria Fullana, membre del JOM.

  Roser Fuster, també ha comentat que el JOM, ha explicat les diverses novetats de l’edició del Figatell Sound 2016. Es tracta del “Correbars”, amb la xaranga Aureba que anunciarà el Festival a partir de les 19 h per la Fira Gastronòmica. I també el “Sopatell”, que consistirà en un sopar al mateix recinte del concert que costarà 5 euros i que inclourà un entrapà de figatell, la beguda i un colpet.

  El festival s’ha presentat com un concert variat, amb l’actuació de diversos grups que canten en valencià però també en castellà. Es tracta de Burumballa, que ha guanyat el concurs popular organitzat pel JOM i que obrirà e Festival a les 21.30 h, Mafalda, Sva-ters, Auxili i el DJ Plan B, que tancarà el Figatell Sound.
  Cal dir que el cartell del Figatell Sound 2016 és un disseny de l’olivera Estela Mena, que ha guanyat el concurs organitzat pel JOM i que té un premi de 200 euros (100 euros aportats pel JOM i 100 més per la Regidoria de Cultura).

  Ací teniu més informació dels grups participants.

  - Aureba

  Amb una gran trajectòria musical, l'Agrupació Musical Aureba d'Oliva participarà en el primer correbars celebrat al poble. Va nàixer en 2004 i ha participat per tot el panorama fester valencià ja que no es conformen en tocar les típiques cançons de xaranga, sinó que destaquen amb arranjaments de noves cançons bastint un repertori musical ben diferent i atractiu.

  - Burumballa

  Es tracta del grup guanyador del concurs "Actua al Figatell Sound 2016". Amb origen a Cocentaina, van començar a tocar fa només tres anys, al 2013. Han sigut capaços de plasmar el seu potencial en “Orígens”, primer treball on recullen un munt d’experiències i emocions compartides.

  - Mafalda

  Grup jove nascut en 2010 i compost per músics originaris de diversos pobles pròxims a València. Amb una música combativa, tenen un estil que mescla el ska, reggae, funk i hardocore. Des dels seus inicis ja han presentat tres discs diferents, i entenen que la música és necessària per a qualsevol canvi social, sempre unida a la resta d’ideals.

  - Sva-ters

  Grup de música en valencià d'Alcàsser que es va formar l'octubre de 1998. El seu estil és una barreja de rock clàssic, ska, jazz, rumba i reggae, entre d'altres. Quasi totes les seues lletres tenen un gran to d'humor, barrejades amb reivindicacions socials i polítiques i una de les seues principals característiques és la festa i l'energia que desprenen els seus directes. Després d'uns anys d'inactivitat, tornen presentant el seu quart treball d'estudi “Simis”, que veurà la llum pròximament i tindrà un dels seus primers directes al Figatell Sound 2016.

  - Auxili

  Des d’Otinyent, els joves d'Auxili tornen per segona vegada al Figatell Sound. Actualment, el grup de la Vall d’Albaida viu un dels moments més dolços, tant per l’èxit com pel nombre de concerts que està realitzant. Una banda amb gran projecció que en poc temps ha arribat a consolidar-se com un referent de la música en valencià. Tenen una música pròpia i característica, mesclant sons de múltiples estils (ska, reggae, rap funk, rock...). Després de quasi deu anys de vida, acaba de presentar el seu segon treball, “Instants cremant”, un disc molt més personal i íntim, optimista i versàtil, on es palpa la maduresa adquirida.

  - DJ Plan B

  Plan B és un dels DJs més actius de la competitiva escena valenciana i se’l considera un dels màxims exponents de la cultura mash-up d'aquest país. Les seues sessions no deixen indiferent a ningú ja que aconsegueix combinar equilibradament novetats de qualsevol gènere amb referències als clàssics, des de música electrònica com rock, pop o hip-hop. Després de vuit anys de carrera i més de 500 sessions a les seues esquenes, Plan B torna al Figatell Sound per oferir-nos el millor final possible per a la gran nit.

  Subir