elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Oliva presenta la 8a Baixada de Carretons del Raval dintre de la Fira i Festes d'Oliva 2016

Oliva presenta la 8a Baixada de Carretons del Raval dintre de la Fira i Festes d'Oliva 2016

  El regidor de Comerç, Mercats i Consum, Pepe Salazar, amb els representants de les associacions de Veïns del Raval (Florbela Vieira Branquinho), Raval-Gerreria (Pilar Sempere) i Pinet (Paco Giménez i Manuel Gomáriz), han presentat aquest matí la 8a Baixada de Carretons del Raval d'Oliva, que se celebrarà el dissabte 18 de juny i que s'inclou en la programació de la Fira i Festes.

  La regidoria de Comerç de l'Ajuntament, juntament amb aquestes entitats més l'Associació El Romaní de la Safor, han organitzat un any més el concurs dels carretons amb una finalitat lúdica, per tal d'incentivar la imaginació i la creativitat dels participants així com la promoció del barri del Raval.

  Pepe Salazar ha destacat "el treball d'aquestes associacions tant en la Baixada de Carretons com en diverses activitats per tal de mantenir el barri viu. Per això des de l'Ajuntament procurem donar-los tot el suport possible". El regidor ha explicat les novetats del concurs d'enguany, "perquè estem treballant per tal que la baixada siga millor cada any". Es tracta d'un recorregut més llarg, que començarà des de dalt de la plaça del Penyot, passarà pels carrers Sant Pere i Verge del Rebollet i finalitzarà a l'encreuament amb els carrers Caldereria i Cantereria. També tindrem més premis que l'any passat, huit en total, amb trofeu per als tres primers, 200 euros per al guanyador i la possibilitat d'exposar els carretons durant la Fira del Motor, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de juny.

  La regidoria de Comerç i diverses entitats privades patrocinen el concurs amb els diversos guardons. Es tracta de l'Associació de Comerciants d'Oliva (ACCO), el Mercat Municipal, el Karting Vives, el Restaurant El Pelut, el Café Molino i el Bar La Bassa. Pel que fa als trofeus, cal dir que un any més estaran elaborats per l'Associació Espurna.

  Paco Giménez, vocal de l'Associació El Pinet, ha explicat que "allò més important no és la velocitat, sinó la creativitat dels participants. El jurat valora l'originalitat del carretó, així com el sistema que tinga per frenar o la direcció, més que arribar el primer".

  Manuel Gomáriz, també vocal de l'Associació El Pinet, ha destacat que cada any "hi ha més carretons, gràcies al treball de tots". Per això ha agraït el seu suport al regidor Pepe Salazar. Cal dir que en l'edició de 2015 es van presentar un total de 16 carretons, xifra que enguany es preveu superar.

  Cal dir que la participació està oberta a tots. Els interessats s'han d'inscriure abans del 17 de juny a les 14.00 h i també el dia de prova emplenant la butlleta d'inscripció que podeu trobar a diferents dependències municipals així com a correu electrònic 'oliva.afic@cv.gva.es'.

  Subir