5 de junio de 2020 5/6/20

Nova actuació contra la venda ambulant no autoritzada a la platja d’Oliva

Nova actuació contra la venda ambulant no autoritzada a la platja d’Oliva - (foto 1)

  La Policia Local d’Oliva ha confiscat un total de 102 peces de roba, 4 rellotges, 106 CD’s i 48 DVD’s, suposadament falsificats, en una nova actuació contra la venda ambulant no autoritzada. Segons consta en l’informe de la policia de 23 d’agost, el material va ser abandonat per diversos venedors ambulants al nucli urbà de la platja, que van fugir en veure els agents.

  Aquest material se suma a les 74 peces de roba confiscades el passat 14 d’agost, també a la platja i en condicions similars.

  La delegació de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament d’Oliva que dirigeix el regidor Pepe Salazar, continua així el seu treball contra la venda ambulant il·legal, que ha augmentat durant l’estiu per l’arribada de turistes.

  Aquesta activitat, coneguda popularment com el “top manta”, suposa una competència deslleial per als comerços establerts legalment, per als autònoms i els xicotets i mitjans empresaris, que paguen els impostos que corresponen.

  A més, els venedors ambulants del “top manta” solen ser la cara visible d’organitzacions criminals que treballen amb unes condicions laborals inacceptables, per no parlar dels danys que provoquen a la indústria audiovisual, tèxtil, etc. que respecta la normativa vigent.

  Segons el regidor Pepe Salazar, “és important que la població siga conscient del mal que suposa per a la societat el “top manta”. No estem parlant només d’unes persones que venen productes per guanyar-se la vida, es tracta de xarxes de comerç il·legal, de productes que no es coneix la seua procedència, que no se sap si són furtats o tòxics. A més és la nostra obligació; hem de fer complir la llei, i continuarem fent-ho.”

  Per altra banda, la Policia Local també va estendre acta per infracció a la platja a un venedor ambulant de melons no autoritzat el dissabte 22, després de la denúncia presentada per un particular el dia 21.

  Subir